Don Bosco Alep, una llar d’esperança a Síria per a centenars de persones que ho han perdut tot

10 febrero 2023

Misiones Salesianas

l

La solidaritat salesiana internacional ja està amb marxa amb un projecte d'ajuda i atenció que vol arribar a més de mil persones.

La xifra de morts, ferits i damnificats segueixen augmentant des de dilluns passat a Turquía i  Síria. Mentre l’esperança de trobar persones amb vida sota els enderrocs s’esvaeix, els missioners salesians sembren d’esperança centenars de persones que han acudit a l’obra d’Alep per rebre atenció d’emergència. La solidaritat salesiana internacional ja s’ha engegat amb un projecte d’ajuda i atenció que vol arribar a més de mil persones com més aviat millor.

Enmig del fred, la pluja, els talls d’electricitat i la manca de combustible, “milers de persones s’han quedat sense llar i centenars encara segueixen sota els enderrocs. La nostra obligació és estar al seu costat i prestar l’ajuda que està a les nostres mans, que ara mateix no és gaire”, assegura Alejandro León, superior dels Salesians a l’Orient Mitjà, des d’Alep.

Síria està a punt de fer 12 anys en guerra. El conflicte ha causat més de 306.000 morts, 6,7 milions de desplaçats interns i 6,6 milions de refugiats. Alep, la segona ciutat més important del país, viu una mena de regressió amb imatges de devastació i edificis esfondrats que recorden molt la guerra.

“Acte seguit que després del terratrèmol, de matinada, centenars de persones van anar al Centre Don Bosco d’Alep. Tots van intentar ajudar amb la distribució de mantes, matalassos, menjar, begudes. Nosaltres, els voluntaris, intentem consolar molts infants espantats. Ningú no parla d’una altra cosa que no sigui el terratrèmol, però ser rebuts pels Salesians va significar esperança i consol per a tothom”, explica Zeina Chahoud, una jove animadora salesiana de Don Bosco Alep.

“En aquesta situació dramàtica, més de 500 persones passen la nit a Don Bosco ajudades pels salesians, col·laboradors i tota la Família Salesiana d’Alep. Estem tractant de fer el que podem, malgrat els desafiaments i les dificultats, perquè la població té molta por”, assegura George Fatal, director del centre Don Bosco d’Alep.

Els missioners salesians estan brindant assistència amb aliments, mantes i roba d’abric. «Ens demanen ajuda per atendre el màxim nombre de persones possible, per poder garantir l’ajuda humanitària a famílies, infants i persones grans que ja no tenen llar i no saben on anar», comenten els Salesians.

“Segurament hi haurà una necessitat d’ajuda material per a la reconstrucció perquè aquest terratrèmol, tan violent com mai abans havíem vist, ha enderrocat molts edificis. Però, sobretot, els demanem que preguin per nosaltres i que col·laborin amb el que puguin”, assegura Alejandro León.

Un primer projecte salesià d’emergència pretén ajudar 1.200 persones durant el mes vinent amb allotjament, manutenció, roba d’abric, àpats tres vegades al dia, primers auxilis, revisions mèdiques, ajuda psicosocial i la reparació de petits desperfectes causats pel terratrèmol.

A través de Misiones Salesianas, des d’aquí.

  • BIZUM: 38078

TRANSFERÈNCIA BANCARIA:

  • Banco Santander | ES69 0049 2710 77 2814107477
  • La Caixa | ES07 2100 3478 37 2200008614
  • BBVA | ES59 0182 7594 39 0208612837

Concepte: Donació SÍRIA (Important que es posi amb claredat el concepte)

A través de Bosco Global-Inspectoria Maria Auxiliadora, des d’aquí

  • BIZUM: 04998

TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA:

  • Titular compte: Inspectoria Maria Auxiliadora
  • IBAN: ES31 2100 2542 6102 1005 9715

Concepte: Donació SÍRIA (Important que es posi amb claredat el concepte)

Agraïm tota col·laboració. Per a qüestions o informació extra, facilitem les adreces següents:

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…