«Els equips de rescat se’n van i l’ajuda no arriba a Síria, però els missioners salesians segueixen al costat de la població»

13 febrero 2023

Misiones Salesianas

l

Des de Misiones Salesianas demanem a la comunitat internacional que treballi perquè arribi l'ajuda humanitària com més aviat millor.

«Síria està en una situació de pobresa extrema perquè no arriba l’ajuda internacional i les tasques de rescat ja s’han suspès, però quan els equips de rescat se’n van, els missioners salesians segueixen al costat de la població i amb les portes obertes», assegura un jove voluntari a la Casa Don Bosco d’Alep. Sense llum, a ple hivern i amb temperatures sota zero, sense possibilitat de comprar combustible i amb els preus dels aliments disparats per l’escassetat, els ciutadans sirians del nord del país viuen una situació límit.

“Cada dia s’han refugiat amb nosaltres al voltant de 500 persones –prop de 100 menors d’edat–, a les quals atenem amb tot el que tenim al nostre abast: esmorzar, dinar, mantes, roba d’abric, matalassos…”, recorda Alejandro León, responsable dels Salesians a l’Orient Mitjà. Les portes de ‘Don Bosco Alep’ estan obertes des del primer dia i durant les 24 hores. A més de l’allotjament, s’estan distribuint aliments, roba d’abric, medicines, kits d’higiene i oferint revisions mèdiques, ajut psicosocial i suport per a la reparació de petits desperfectes a habitatges.

Milers de persones depenen d’un ajut internacional que s’està endarrerint

Des de Misiones Salesianas demanem a la comunitat internacional que treballi perquè la població més afectada pugui rebre suport com més aviat millor. Fins ara no havien de menjar, ara tampoc no tenen casa.

A més, “tractem que els infants juguin, que hi hagi música en alguns moments per compartir i celebrar la vida”, relata Mateo Colmenares, voluntari salesià a Alep. “Som conscients que després del shock inicial, amb el temps apareix el dolor, la incertesa, preguntar-se què passarà amb les seves vides, i a tot això també volem començar a donar resposta per curar els cors”, continua.

Més de 33.000 morts, més de 80.000 persones hospitalitzades i gairebé un milió de persones que necessiten menjar són algunes de les terribles xifres, que continuen augmentant, que deixen els dos grans terratrèmols ocorreguts fa una setmana i que van afectar el sud de Turquia i el nord de Síria. El país asiàtic, a punt de fer 12 anys en guerra, viu una emergència humanitària difícil de descriure per les sancions i els bloquejos internacionals, que impossibiliten que arribi l’ajuda material, i amb més de 5,3 milions de persones que s’han quedat sense llar.

A Misiones Salesianas tenim en marxa la campanya ‘Emergència humanitària a Síria’ per enviar ajuda econòmica perquè els missioners salesians a Síria puguin fer front a aquesta situació. Gràcies al nostre Fons d’Emergència ja hem fet arribar els primers ajuts per adquirir béns de primera necessitat.

A través de Misiones Salesianas, des d’aquí.

  • BIZUM: 38078

TRANSFERÈNCIA BANCARIA:

  • Banco Santander | ES69 0049 2710 77 2814107477
  • La Caixa | ES07 2100 3478 37 2200008614
  • BBVA | ES59 0182 7594 39 0208612837

Concepte: Donació SÍRIA (Important que es posi amb claredat el concepte)

A través de Bosco Global-Inspectoria Maria Auxiliadora, des d’ aquí

  • BIZUM: 04998

TRANSFERÈNCIA BANCARIA:

  • Titular compte: Inspectoria Maria Auxiliadora
  • IBAN: ES31 2100 2542 6102 1005 9715

Concepte: Donació SÍRIA (Important que es posi amb claredat el concepte)

Agraïm tota col·laboració. Per a qüestions o informació extra, facilitem les adreces següents:

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…