La Festa de la Comunitat Inspectorial 2023 mostra la plenitud del rostre actualitzat de Don Bosco

18 febrero 2023

Salesians Comunicació

l

La casa salesiana de Martí-Codolar va obrir les portes el dissabte 18 de febrer per acollir més de 120 participants procedents de les diferents presències de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora i homenatjar una vintena de salesians que van complir 25, 50 i 75 anys de ordenació sacerdotal o professió religiosa i les cases de València Sant Antoni Abat, Las Palmas i La Orotava que van celebrar els seus 125, 100 i 75è aniversari.

Durant el matí del 18 de febrer va tenir lloc a Barcelona Martí-Codolar la celebració de la Festa de la Comunitat Inspectorial de Salesians Maria Auxiliadora, una de les dates més especials del calendari ja que serveix per homenatjar els germans i cases que celebren aniversaris.

Aquesta novena edició, després de les celebrades a València-Sant Antoni Abat, Utrera, Villena, Barcelona-Horta, Sevilla-Trinidad i Málaga (per partida doble), va reunir més de 120 participants al voltant de la figura de l’Inspector, en aquest cas agraint el servei realitzat per Ángel Asurmendi des del maig del 2018.

Després de l’obertura de Fernando Miranda, vicari inspectorial, on va destacar que ‘aquesta és la festa de l’alegria’. «Ens unim per donar gràcies a Déu. Vivim, compartim; i ho fem realitat», explicava sobre el sentit d’aquesta trobada que va començar amb la presentació dels joves salesians en formació. Després van arribar les paraules d’Orlando González, director de la casa salesiana amfitriona, que donava la benvinguda als assistents procedents de diferents punts de la geografia. «Sou fills d’aquesta casa. Volem que tingueu l’experiència de Don Bosco en aquesta terra durant la seva visita. A la famosa fotografia, a la cara, s’observa la veritable satisfacció de la seva vida. Volem que el vostre pas per aquesta casa, avui i sempre, estigui ple de plenitud», compartia.

Molts dels participants acudien a aquesta trobada després de compartir durant els dies previs la reunió de directors, per la qual cosa la festa es va viure com la cirereta a uns dies de família que van culminar amb aquest homenatge a una vintena de salesians que compleixen 25, 50 i 75 anys d’ordenació sacerdotal o professió religiosa i les cases de València Sant Antoni Abat, La Orotava i Las Palmas que celebren els seus aniversaris.

Els assistents van poder visionar diferents peces audiovisuals que van situar l’esdeveniment en el context de les diferents efemèrides i van portar els assistents a un recorregut per 1998, 1973 i 1948. Posteriorment, els homenatjats van tenir ocasió de recollir l’aplaudiment i el reconeixement dels participants.

Vídeo Aniversaris de La Orotava, Las Palmas i València Sant Antoni Abat

Vídeo 1948

Vídeo 1973

Vídeo 1998

“És un motiu d’alegria i per donar gràcies a Déu veure el rostre dels germans i la vida lliurada amb fidelitat. És bo reconèixer-ho en aquesta festa”, amb aquestes paraules iniciava el seu discurs Ángel Asurmendi, Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, que va fer un recorregut de gratitud per mirar enrere i veure com Déu va col·locant les peces vitals. “Aprofito aquesta festa per donar les gràcies a tots els germans de la inspectoria, al Consell que m’ha acompanyat, i als directors per la vostra feina”, concloïa emocionat amb una menció especial a Alfred Roca.

La sorpresa del matí va arribar amb el moment d’agraïment pel servei prestat d’Asurmendi com a Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. Mitjançant una projecció on es repassava la seva trajectòria es va reconèixer la feina feta. De 70 anys, Ángel Asurmendi nació en el pueblo navarro de Mendavia; després del noviciat, va realitzar la seva Primera Professió religiosa com a salesià el 1971, a Godelleta, València; la seva Professió perpètua va ser el 1980 i, després dels seus estudis eclesiàstics a Martí Codolar, Barcelona, va rebre l’ordenació sacerdotal el 1983, a la casa salesiana de Rocafort, Barcelona. Llicenciat en Pedagogia Social i Ciències Eclesiàstiques, va ser director de Sant Vicenç dels Horts, Barcelona Can Prats i Sarrià.

Entre les seves responsabilitats a l’antiga Inspectoria de Barcelona figuren les de delegat de Formació, Vicari i Inspector, càrrec que va exercir des del 2008 al 2014. Un cop creada la nova Inspectoria Maria Auxiliadora, es va traslladar a Sevilla per exercir les funcions de Vicari, tasca que va continuar realitzant fins a assumir oficialment el càrrec d’Inspector, el 5 de maig de 2018, durant la festa inspectorial que es va celebrar a la casa salesiana d’Horta, Barcelona, i va presidir el Vicari del Rector Major, don Francesco Cereda.

Cinc anys després rebia a la mateixa ciutat l’aplaudiment i l’afecte de tots els germans per cedir el testimoni a Fernando Miranda, que prendrà possessió el proper 13 de maig a Sevilla.

Després d’aquest acte fratern carregat d’emocions va començar la solemne eucaristia, presidida per l’Inspector acompanyat d’un grup nodrit de concelebrants encapçalats pels germans que celebraven els seus aniversaris. A la conclusió es va posar el colofó a la jornada amb la tradicional foto de família, en una casa que compta amb una de les imatges més icòniques del pas de Don Bosco per Barcelona i la seva visita el 3 de maig de 1886, i amb un dinar fratern com a cloenda de la Festa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…