La comunicació salesiana obre camins a les noves tendències digitals amb la 9a Jornada Nacional de Comunicació

1 marzo 2023

Salesians Comunicació.

l

90 responsables de comunicació prenen el pols a la comunicació de les presències salesianes i coneixen els nous reptes comunicatius.

La desena Jornada nacional de comunicació ha pres el pols a la realitat comunicativa de les cases salesianes amb la 9a jornada nacional de la comunicació amb què ha deixat enrere els anys de pandèmia i ha tornat a la presencialitat. L’1 de març a Madrid, la darrera edició va convocar al voltant de 80 responsables de comunicació, juntament amb directors de presències salesianes i col·legis, entre altres destinataris, van participar en aquesta edició que va ser guiada pel delegat nacional de comunicació Fco. Javier Valiente i el delegat inspectorial de SMX, Carlos Martín.

La jornada que portava per títol ‘Abrimos caminos: nuevas tendencias de la comunicación, compartiendo experiencias y diseñando proyectos para mejorar nuestra comunicación y presencia salesiana en el entorno digital’ va tenir com a ponent principal a Jordi San Ildefonso, SEO de l’empresa Metricool, qui va analitzar les Noves tendències digitals i els reptes i oportunitats que ofereixen.

Va animar els participants a continuar perfeccionant les xarxes socials de les presències salesianes. Va apostar per tendències com el podcast com a eina que canviarà la formació, els vídeos curts a les diferents xarxes socials i a treballar l’autenticitat per crear vincles emocionals i generar confiança, tot això amb la mirada posada en la Intel·ligència Artificial.

La trobada va servir per reflexionar sobre com integrar i adaptar aquestes tendències a la tasca comunicadora del dia a dia. I tenir ocasió de començar a treballar en una proposta formal d’educació en comunicació, per als col·legis, aprofitant la possibilitat que ofereix la nova llei educativa. I així, continuar obrint camins per a la comunicació.

Per a Javier Valiente, delegat nacional de Comunicació, “la comunicació per als salesians ens serveix per explicar la nostra vida, allò que som, allò que fem, i per estendre ponts i posar-nos en relació utilitzant tots els canals possibles amb el nostre entorn. Com a institució a nivell inspectorial o local ens serveix per posar-nos en relació amb els nostres públics, amb la Família Salesiana, educadors, treballadors, amb les famílies, altres entitats, administració pública, la societat en general… En aquesta línia, un altre repte és incidir en l’opinió pública, traslladar la nostra visió des del nostre ésser salesians i església, per ajudar a construir un món segons la lògica de l’evangeli i, a exemple de Don Bosco, ens serveix també per posar el focus en la vida dels joves, donar-los veu i mobilitzar-se per treballar en favor dels joves especialment aquells que estan amb més dificultat”.

La desena Jornada Nacional de Comunicació que serà el 2024 promet posar el colofó a deu anys d’inversió salesiana en comunicació i impulsar les presències salesianes continuant apostant per la comunicació.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…