Zaragoza i Cádiz coneixen de prop el sistema educatiu finlandès

5 mayo 2023

Salesianos Zaragoza

l

Els centres educatius salesians participen en un intercanvi amb un grup de professors de diversos països amb el centre de Formació Professional OSAO, situat a la ciutat finlandesa d'Oulu.

Salesianos Zaragoza

Salesians Zaragoza va viatjar fins a Finlàndia per conèixer de primera mà el treball del centre de Formació Professional OSAO, situat a la ciutat finlandesa d’Oulu, al costat d’un grup de professors de diversos països on ha pogut conèixer in situ, un dels sistemes educatius entre els millors del món.

El centre Vocational Trainning OSAO a Oulu és un dels centres de Formació Professional més innovadors del país, els seus docents, experts professionals en cada especialitat busquen sempre dotar l’alumne de les destreses que millorin la seva ocupabilitat en contacte directe amb les empreses de la zona.

Cada alumne porta el seu propi ritme d’estudi, aconseguint les competències professionals al ritme, compartint espais entre companys de diferents edats.

El professor es converteix en coach i juntament amb els seus companys de departament dissenyen el currículum que impartiran al centre, seguint els requisits establerts pel mercat de treball comptant amb tots els mitjans disponibles al servei de docents i alumnes.

Un exemple és el nou currículum Welfare technology installers amb continguts de BitData i IoT. Els instal·ladors de tecnologies del benestar estan capacitats per treballar d’acord amb els principis i els valors de funcionament del sector sociosanitari. Saber com instal·lar sistemes de dispositius de seguretat i sistemes de tecnologia de benestar i com utilitzar aquesta tecnologia per mantenir la capacitat funcional del client. Orienten el client per fer servir aquesta tecnologia i garanteixen que l’equip es pugui fer servir de manera segura.

Rosana Marín i Susana Pardos, professores d’FP i primària respectivament, i María Eugenia Martín, delegada local de comunicació, han participat en aquestes jornades amb professors de Salesians Cadis, a més de professors de Noruega i França. Durant cinc dies han pogut comprovar com l’educació treballa a Finlàndia intercanviant experiències i bones pràctiques de cada sistema educatiu. A més, Susana Pardos va visitar el col·legi d’educació primària Ritaharjun Koulu, l’escola de primària més gran de Finlàndia, on va poder intercanviar informació sobre projectes de bilingüisme, experiències amb professores del departament d’idiomes, conèixer de prop l’organització d’aquesta etapa educativa i fer una autèntica immersió al sistema educatiu finlandès amb alumnes de tercer, cinquè i sisè grau.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…