Últims preparatius per viatjar al Líban

29 mayo 2023

Salesians Comunicació

l

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora ultima els detalls per al desenvolupament de l'Escola d'Animació Juvenil a El Houssoum (Jbeil) del 19 al 28 de juny del 2023.

El cap de setmana del 27 i 28 de maig l’equip de voluntaris que viatjarà al Líban el proper mes de juny per dur a terme l’Escola d’Animadors de Temps Lliure a la casa salesiana de El Houssoum (Jbeil) s’han reunit per ultimar els preparatius del viatge i organitzar totes les dinàmiques que es desenvoluparan durant el curs.

Dins del Projecte Líban, iniciat per la Inspectoria María Auxiliadora (SMX) en coordinació amb la Inspectoria de l’Orient Mitjà (MOR), s’ha organitzat un curs d’Animadors de Temps Lliure per facilitar la formació d’animadors de les cases salesianes de Síria i del Líban, incloent-hi els animadors iraquians que viuen refugiats al país i que treballen en una escola salesiana a Beirut.

Per tirar endavant el curs s‟ha conformat un claustre internacional de professors que dinamitzarà tota l‟experiència. De la inspectoria SMX participaran set joves animadors salesians, acompanyats per José Luis Navarro, coordinador Inspectorial d’Animació Missionera, i sis animadors de la Inspectoria de l’Orient Mitjà, acompanyats per Simon Zakerian, director de la presència salesiana del Líban.

Convocats a València pel coordinador del curs,  Jordi García Chazarra, professor de l’Escola don Bosco d’Animació Juvenil de València i educador de la casa salesiana d’Alcoi, ha participat a la trobada la secció espanyola d’aquest claustre internacional de professors conformat per dues animadores de Granada- El Zaidín, Marta Quesada i Gloria Mora; una animadora de Huesca, Nieves Laliena; un animador d’Alcoi, Alejandro Navarro; un animador de Villena, Miguel Martínez; i una animadora de València, Nerea Ferri.

La trobada va començar amb l’oració d’inici en què van posar tota la feina a les mans de Maria Auxiliadora. Després d’unes dinàmiques inicials de coneixement van tenir una sessió de formació sobre voluntariat internacional de la mà de Cristina Martínez i Pablo Baltasar, joves que van viure l’estiu passat l’experiència de l’Escola d’Estiu al Líban. L’objectiu de la formació va estar orientat a reflexionar sobre la importància del voluntariat missioner salesià i l’actitud personal de com fer front a l’experiència des d’una mentalitat oberta davant la trobada personal amb altres cultures.

A la tarda van poder gaudir d’una reunió on line amb Simon, que va presentar la realitat social i econòmica del Líban i Síria, així com va presentar el grup d’alumnes que participaran al curs. Després d´un diàleg molt enriquidor, amb totes les preguntes que van sorgir, l´equip va rebre per part de Simon la benedicció en llengua àrab. Conclòs aquest moment va començar el treball més pràctic de tots: la concreció dels viatges i vols, qüestions referents al visat, per dedicar finalment una gran part de la tarda a la revisió de cadascuna de les assignatures que s’impartiran al curs. Per concloure la jornada una estona de pregària, per després compartir el sopar amb els Voluntaris que fan la formació del programa de Voluntariat internacional de Bosco Global.

El matí de diumenge va començar amb la celebració de l’Eucaristia a la Solemnitat de Pentecosta juntament amb els Voluntaris de Bosco Global. Durant el matí es va concloure la feina programada encara que són moltes les tasques pendents a desenvolupar des de casa durant les properes setmanes. La trobada va concloure amb el dinar amb la comunitat salesiana de Sant Antoni Abat que va acollir els Voluntaris amb molt d’afecte.

Aquesta experiència al Líban es desenvoluparà del 19 al 28 de juny del 2023 moment en què l’expedició espanyola viatjarà fins a El Houssoum per dinamitzar el curs d’animadors juntament amb els Voluntaris de la Inspectoria MOR. Per part seva, la Inspectoria SMX, en paraules del Coordinador Inspectorial d’Animació Missionera, dóna les gràcies per totes les aportacions econòmiques que s’estan rebent i que faran que es puguin sufragar totes les despeses d’aquest curs. Una petita contribució de la Inspectoria SMX per a l’Orient Mitjà salesià.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…