Agustín de la Torre explica com va néixer el cartell de l’Estrena 2022

18 febrero 2022

ANS-Roma

l

L'artista espanyol Agustín de la Torre, autor del pòster de l'Estrena 2022 amb el gran cor vermell al centre de l'obra, explica com es va desenvolupar aquest projecte i com la seva proximitat al món salesià l'ha inspirat per aconseguir aquest disseny visualment impactant.

El vincle d’Agustín de la Torre, membre de l’Associació de Salesians Cooperadors, amb la Congregació Salesiana va començar quan tenia sis anys i continua avui, ja que treballa al col·legi Maria Auxiliadora de Sevilla com a professor de dibuix. “La meva vida ha girat sempre al voltant de les figures i la pedagogia de Don Bosco i la Mare Mazzarello”, explica.

Una de les seves passions més grans és precisament el món de la gràfica i la il·lustració, així des de fa molts anys és present a les xarxes socials tractant de fer de l’art un instrument d’evangelització i una «traducció» del missatge de Jesús. També ha realitzat nombrosos dibuixos de l’ambient salesià que circulen a diverses parts del món; alguns adornen escoles, obres socials i fins i tot han estat portada del Boletín Salesiano.

“No obstant em faltava alguna cosa –va dir l’artista– que em feia molta il·lusió. Cada any esperava, escoltava i aplicava l’Estrena del Rector Major, i em fixava en els dibuixos i les imatges que l’acompanyaven. Sempre pensava el mateix. ‘Algun dia tindré el privilegi de fer-ho jo’. I aquell dia va arribar. Quan em van oferir la possibilitat de fer-ho vaig sentir que es complia un dels meus somnis. I ja sabeu què signifiquen i com en són d’important els somnis en clau salesiana”.

Agustín de la Torre es va posar ràpidament a treballar, centrant-se en la frase de Sant Francesc de Sales que inspira l’Estrena 2022.

“Vaig pensar que l’AMOR, paraula central del missatge de Sant Francesc, de Don Bosco i de Jesús de Natzaret, que iconogràficament es representa amb un cor, hauria d’estar format per joves de diferents edats, cultures, races, situació social, salut, interessos , etc. Un cor que presideix i abraça Don Bosco, a qui el secunden Sant Francesc de Sales i, és clar, la seva Auxiliadora”, explica l’artista.

A més, el dibuix també és ric en referències al món salesià, que es distribueixen de manera més o menys oculta en el conjunt: des de les dates de naixement i mort de Don Bosco, fins al Projecte de Vida Apostòlica dels Salesians Cooperadors, fins a les castanyes ‘alla margherita’, en honor del nom de la mare de Don Bosco. També hi ha un gos que, encara que no és gris com el famós «àngel de la guarda» de Don Bosco, té escrita a la pota la paraula italiana»griggio» (gris).

Tot al pòster és «salesià», fins i tot les ombres dels personatges, que, de fet, tenen una opacitat del 24% (el número de Maria Auxiliadora).

“Dono gràcies a Déu per aquest regal i espero seguir molts anys -conclou De la Torre- dibuixant i pintant el missatge de l’Evangeli, especialment a través de la imatge i el testimoniatge de persones que el van portar a la pràctica i que són tan grans i imprescindibles com Sant Joan Bosco”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…