Alumnes salesians triomfen a la fase autonòmica Skills 2023

29 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

Representaran les seves comunitats autònomes al certamen nacional Spain Skills. Certamen considerat com les Olimpíades de la Formació Professional.

Al voltant de 120 estudiants aragonesos de Formació Professional han participat durant la setmana del 20 de març a la competició autonòmica de FP Aragó Skills 2023, que s’ha celebrat a Huesca. És un torneig que promou i organitza el Departament d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, amb la col·laboració de l’Ajuntament oscenc i altres patrocinadors. Aquest campionat, conegut com les “Olimpíades de la FP”, posa a prova les habilitats dels candidats a les 23 especialitats professionals convocades.

Per la seva banda, la competició RiojaSkills 2023 es va desenvolupar entre el 21 i 23 de març i hi va participar Salesians Los Boscos de Logroño. Un total de 91 alumnes de vint modalitats i vuit centres educatius de La Rioja, tutoritzats per 43 docents de diferents famílies professionals, han estat els participants en aquesta edició.

Equips guanyadors

De Salesians Zaragoza, eren 7 els alumnes que participaven en 6 modalitats diferents. Durant 3 dies han demostrat les seves habilitats en cadascuna de les disciplines, superant diferents proves tècniques, animats pels seus tutors. Fruit de l’esforç d’aquests dies, de la preparació prèvia, i dels entrenaments previs que han tingut a l’escola al costat dels seus tutors, tots els alumnes han arribat al podi. D’ells quatre han aconseguit l’or en instal·lacions elèctriques, Víctor Almazán; en fresat, Iván Lasheras; en desenvolupament web, Clara Bujeda; i en mecatrònica, Nicolás MenéJesús Asensio.

David Cordero Miranda, Alejandro Fernández Silva, Pablo Ibáñez GarcíaNéstor Jadraque Martínez, els 4 alumnes representants del col·legi salesià amb projectes en l’especialitat de disseny mecànic CAD I CNC Fresat van resultar els guanyadors en les seves modalitats. Es trobaran amb els seus companys d’Aragó a la fase nacional.

Certàmens oberts

D’altra banda, la competició Castella i Lleó Skills’23 tindrà lloc al mes d’abril. En aquesta edició autonòmica es presenten 3 centres Salesians: Salesians Pizarrales a Salamanca, Salesianes Maria Auxiliadora a Lleó i Salesians Burgos Padre Aramburu. Aquests darrers presenten equips en les modalitats de Control industrial i Robòtica col·laborativa d’Electricitat-Electrònica; Disseny mecànic (CAD) i Reparació de carrosseria i pintura de l’automòbil a Automoció.

Les diferents fases del certamen

Després d’aquesta primera fase autonòmica, una segona nacional en què es donen cita els estudiants vencedors en cadascuna de les competicions de l’autonòmica, una tercera europea –Euroskills–, i una quarta mundial –Worldskills–. Espanya va ser el primer país que va organitzar una competició d’àmbit nacional, el 1947, i els primers campionats internacionals de formació professional es van celebrar el 1950.

Actualment, aquesta iniciativa, coneguda com a WorldSkills, reuneix organismes i agències de diferents països per promocionar la formació professional i diverses empreses i associacions professionals líders de diversos sectors productius, amb els objectius de difondre informació i compartir coneixement sobre l’evolució de les destreses, fomentar la qualitat, la innovació i lintercanvi cultural entre competidors i experts de tot el món.

Espanya és membre de les organitzacions no governamentals WorldSkills Internacional i WorldSkills Europe amb el principal objecte de participar a les competicions biennals de formació professional que aquestes organitzacions celebren.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…