Aprofundir en les situacions d’aprenentatge, avaluació i bilingüisme a Primària i Secundària

1 febrero 2023

Escoles | Plurilingüisme

l

23 centres salesians han participat en dues accions formatives dirigides a un total de 162 professors sobre les novetats que aplica la nova llei d'educació.

Durant el primer trimestre i principi del segon del curs 22-23 el professorat bilingüe de les etapes de Primària i Secundària de 23 centres salesians han rebut formació sobre situacions d’aprenentatge, avaluació i bilingüisme a primària i secundària.

Aquestes dues formacions, en modalitat en línia i finançada per FUNDAE, han comptat amb la participació d’un total de 162 professors. Seguint l’objectiu principal de les dues accions, que no era altre que acompanyar el professorat en el procés d’actualització de l’Ensenyament Bilingüe en ambdues etapes educatives, durant les diferents jornades s’han exposat les novetats que suposa l’ús de situacions d’aprenentatge a l’aula i l’avaluació en l’àmbit de l’ensenyament bilingüe, emmarcats en la nova legislació (LOMLOE). A més, s’han ofert eines per a l’exercici de la tasca docent a l’aula bilingüe.

Com a formadors, s’ha comptat amb dos docents amb una dilatada experiència a l’aula bilingüe. En el cas de Primària, Juan Pablo Arévalo ha estat l’encarregat de conduir la formació. Juan Pablo és professor d’Anglès i ANL a l’etapa de Primària a Salesians Linares. També compta amb experiència com a formador de formadors i creador de continguts educatius. D’altra banda, l’encarregat de la formació a Secundària ha estat Manuel Enrique Lorenzo, professor de Secundària a La Companyia de Maria de Granada. A més de professor de Geografia i Història bilingüe a l’etapa de Secundària, Manuel és membre del grup de recerca DIGITAL de la Universitat de Granada i també creador de continguts educatius. Ha col·laborat amb Edebé en la creació de situacions d’aprenentatge per als nous materials i ja va participar el juliol passat a la nostra Escola d’Estiu.

Totes dues formacions han comptat amb una gran acceptació per part dels centres. En un primer moment estava organitzada per oferir-se en una única edició, però, a causa del nombre de sol·licituds, es va haver d’ampliar fins a cobrir tres edicions.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…