Bosco Global comparteix la Memòria d’activitats 2022

26 julio 2023

Bosco Global

l

S'hi plasma el treball realitzat a través de més de 50 projectes i accions de cooperació, d'educació per al desenvolupament, de voluntariat internacional i local a l'ONGD.

«Construir un món més solidari té molt d’“estar sempre en camí” i de vegades apareix la temptació del desànim i el pessimisme. Per això no vull finalitzar sense donar-te una paraula d’ÀNIM, així en majúscula i en negreta, perquè no oblidis mai que aquest camí val la pena, que hi ha molts noms i cares de persones agraïdes les vides de les quals són més dignes i més justes, gràcies a tu i als que segueixen construint la solidaritat global».

Així acaba presentant la Memòria 2022 Fernando Miranda, inspector dels Salesians SMX i president de l’ONGD Bosco Global, agraint a totes les persones que creuen en Bosco Global i que contribueixen, amb el seu gra de sorra, a crear un futur millor per a les persones que més ho necessiten.

Educació i formació professional de qualitat, igualtat i no discriminació d’homes i dones i sobirania alimentària són les principals línies de treball dels 29 projectes de cooperació al desenvolupament que Bosco Global ha desenvolupat el 2022 a 12 països: Mali, Equador, Bolívia, Senegal, Burkina Faso, Togo, Ucraïna (emergència), Sudan, Etiòpia, Camerun, Nigèria i Benín, en què s’han atès més de 5.000 persones de forma directa, prioritàriament joves i dones en situació de vulnerabilitat.

Cultura de pau i prevenció de discursos d’odi, educació i sensibilització medi ambiental i equitat de gènere són alguns dels temes prioritaris que s’han treballat als 18 projectes d’educació per al desenvolupament a tot el territori nacional, en què hi han participat directament més de 12.000 persones, majoritàriament joves, infants, a més del personal docent de centres educatius, centres juvenils, associacions i altres institucions participants.

L’any 2022 també s’han recuperat, després de la pandèmia, les experiències de voluntariat internacional, fent possible el desplaçament, en aquesta ocasió a Mèxic, Bolívia, Ghana, Benín, i el camp de treball realitzat a Tenerife.

Totes aquestes xifres donen una dimensió del treball transversal que realitza l’ONGD per garantir el compliment dels drets humans al món.

Des de Bosco Global s’agraeix el compromís del seu voluntariat i les seves delegacions, així com totes les persones donants, cases salesianes, persones i entitats col·laboradores que donen suport i possibiliten la seva acció. Gràcies a totes elles poden seguir treballant amb l’objectiu de reduir les injustícies i les desigualtats existents. «Creiem que, amb el compromís de totes les persones, podem contribuir a canvis que generin igualtat», expliquen des de Bosco Global.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…