Celebrada la jornada anual d’auditors interns dels col·legis salesians

26 enero 2023

Per Qualitat Escoles

l

Amb la participació de 25 professors de 16 centres d'Andalusia, Canàries i Extremadura per analitzar les valoracions de les enquestes d'auditoria internes de 2022 i conèixer les orientacions per a l'any 2023.

Dijous passat 19 de gener es va celebrar a la seu inspectorial de Sevilla la jornada anual d’auditors interns dels col·legis salesians d’Andalusia, Canàries i Extremadura amb la participació de 25 professors de 16 centres diferents.

Tot i que s’han realitzat aquest curs cada any, per motiu de la pandèmia, les darreres edicions es van dur a terme a través de les pantalles de manera virtual. “No ens vèiem i trobàvem presencialment des del novembre del 2019. Així que ja el simple motiu de poder veure’ns ‘físicament’, saludar-nos, abraçar-nos, compartir inquietuds, esmorzar i dinar… eren motius suficients per acudir a la cita”, compartia David Domínguez, coordinador de la trobada i responsable de Qualitat per a les Escoles anteriorment esmentades. També hi va participar i es va fer present el coordinador d’Escoles, Andrés Corbacho, que va emfatitzar els elements inspectorials que s’han anat difonent als centres i que en auditoria podrien ser objecte de consulta.

El pla de treball era ambiciós: valorar els punts forts i els elements de millora del procés d’auditoria interna; i consensuar els elements que serien objecte de més deteniment a les auditories del present curs.

”Algunes de les qüestions treballades van ser les valoracions de les enquestes d’auditoria internes del 2022 amb els elements positius i elements a millorar. Les desviacions i els punts febles de l’informe. La distribució mostral trianual amb orientacions sobre etapes i àmbits, o què i com auditar l’any 2023”, afegia David sobre el desenvolupament de la trobada.

Cal destacar que en el curs 21-22 el resultat de les enquestes passades a tot el personal auditat, així com a Directors i Coordinadors de Qualitat, referides a les auditories, ha aconseguit el valor més alt des que els seus valors històrics (curs 2008- 2009). El valor mitjà ha estat 9,40 (sobre 10).

”Com sempre el clima i l’ambient de treball va ser fantàstic. Gent molt compromesa i identificada amb el nostre ideari, amb un ànim de millora permanent i volent aportar elements que ajudin a la gestió d’un centre escolar”, explicava David a la conclusió.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…