Els joves del Campobosco viuen el perdó i la reconciliació amb Déu

4 agosto 2022

l

A més de l’acte de la reconciliació amb Déu viscut pel grup B del #CPB22 i la visita al Colle Don Bosco, el grup A va visitar els pobles de Chieri, Murialdo, Mondonio i Castelnuovo de Don Bosco.

El dia 4 d’agost el Campobosco “Atreveix-te, confia, viu!” començà amb el viatge del grup A a Chieri i als seus pobles, mentre que el grup B va romandre en el Colle Don Bosco, coneixent en profunditat els llocs salesians de la infantesa de Juanito Bosco.

El grup A va celebrar l’eucaristia, a primera hora abans de marxar a Chieri, en el Temple superior de l’església del Colle. La missa la va presidir Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller Regional per a Europa Mediterrània, com ja va fer també per al grup B el dia 2 d’agost.

A CHIERI

Després de la celebració, partiren a Chieri, visitant els llocs més destacats en els que un joveníssim Juan Bosco hi va passar 10 anys de la seva vida, entre ells, el Seminari, la Catedral o el Cafè Pianta. També anaren a Castelnuovo, Mondonio i Morialdo, pobles també tocats per la gràcia de la vida i el llegat de Sant Domènec Savio, alumne avantatjat de Don Bosco en l’oratori salesià de Valdocco a Torí.

PER A PERDRE’S EN PAU

Per la seva part, l’altra meitat dels joves participants que integren el grup B del #CPB22 van romandre tot el dia en el Colle Don Bosco, visitant la Caseta de Don Bosco, el Temple de Don Bosco, el Santuari de Maria Auxiliadora, la capella de la Verge del Rosari, el monument a Mamà Margarita, el Prat i l’Ermita del somni dels 9 anys, entre altres.

Després del dinar, el grup B va tenir una estona de temps lliure. A les 16:15 h. es dugué a terme la tradicional col·locació de la rajola del Campobosco 2022 en la petita capella ubicada en el prat dels somnis. Un centenar de joves van anar-hi per a viure aquest moment i deixar memòria del que per a ells està essent una experiència única i enriquidora. Una mica després van començar les reunions per grups per a, tenir posteriorment la ‘Celebració de la Reconciliació’ presidida per Miguel Ángel García Morcuende, Conseller General de la Pastoral Juvenil de la Congregació Salesiana, en l’església superior del Temple de Don Bosco.

Miguel Ángel, a través de la lectura bíblica del ‘jove ric’ -qui va preguntar a Jesús què havia de fer per a heretar la vida eterna- va motivar els joves en aquesta celebració tan especial i profunda. El salesià espanyol els va dir que es deixessin tocar el cor pel Senyor, que s’obrissin a la seva voluntat per a conèixer veritablement el que Ell espera de les seves vides. “Tornareu del Campobosco a les vostres presències salesianes sense haver-vos fet la pregunta de què vol Déu de vosaltres?”, els exhortà.

FINAL DEL DIA AMB FESTA

Un dia intens que, per al grup A i també per al grup B, conclogué en el Colle, amb el sopar i un moment de temps lliure. En el pati, els nois i les noies van escoltar les paraules de l’alcalde de Castelnuovo Don Bosco, don Antonio Rago, que els desitjà que “els vostres somnis es compleixin, ser sempre autèntics i sincers, afrontant les adversitats del món”. També els instà a “creure molt en la família. Respecteu els vostres avis i pares que veuen i estan amb vosaltres en aquestes dificultats. Us saludo a tots un per un”. L’alcalde s’engegà a cantar a cappella una cançó de Nicola Di Bari, “Qui serà”, versionada en castellà per José Feliciano, i es va guanyar l’estima de tots els joves.

Després se celebrà la festa concert, amb l’actuació musical de Nico Montero i la seva banda, creador de l’himne oficial del Campobosco “Atreveix-te, confia, viu!”. Els joves participants gaudiren d’un concert, amb un repertori variat de cançons de caire cristià i també del panorama nacional i internacional, que posà de no el punt i final a un dia molt especial.

DIES 5 I 6 D’AGOST

Els dos propers dies, els participants del Campobosco 2022 aniran a Torí per a conèixer els llocs salesians de la ciutat i Valdocco, lloc primigeni de l’oratori salesià. Novament, es dividiran en dos grups pel matí i celebraran, junts per les tardes, les misses presidides por Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians, en la Basílica de Maria Auxiliadora, i de José Miguel Núñez, Director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) d’Espanya, en la Catedral de Torí.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»81572,81573,81574,81575,81576,81577,81578,81579,81580,81581,81582,81585,81584,81583,81586,81587,81588,81589,81590″ _builder_version=»4.17.6″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.