Don Ángel Fernández Artime, Rector Major dels Salesians, presenta l’Estrena 2023

29 diciembre 2022

ANS

l

El lema escollit: "Ser ferment a la família humana avui. La dimensió laïcal de la Família de Don Bosco", es va presentar el dimarts 27 de desembre a la Casa Generalícia de les Filles de Maria Auxiliadora a Roma, com és tradició.

El dimarts 27 de desembre de 2022, el Rector Major dels Salesians de Don Bosco, el P. Ángel Fernández Artime, va presentar a la Casa Generalícia de les Filles de Maria Auxiliadora per a tota la família salesiana l’Estrena 2023: «Ser ferment a la família humana avui. La dimensió laïcal de la Família de Don Bosco».

A l’acte van fer-s’hi presents la Mare General de l’Institut de les FMA, Sor Chiara Cazzuola, i el seu Consell, la Mare Emèrita, Sor Yvonne Reungoat, el Conseller General per a la Comunicació Social, el P. Gildasio Mendes,  l’Ecònom General de la Congregació Salesiana, el germà Jean Paul Muller, la Inspectora de la Inspectoria de Sant Joan Bosco (IRO), la Superiora de la Visitadoria Maria Mare de l’Església (RMC), les novícies dels noviciats internacionals Maria Auxiliadora de Castel Gandolfo (Roma), diverses FMA, altres Salesians de Don Bosco i representants de la Família Salesiana.

L’acte va començar amb un cant a Maria animat per les Novícies, protagonistes d’un espectacle de malabars, seguit de la presentació del Vídeo Aguinaldo 2023 a càrrec de la Germana Leslye Sándigo, Consellera General per a la Família Salesiana. A la presentació del vídeo va seguir una entrevista amb el Rector Major realitzada per Sor María Ausilia De Siena, FMA, Consellera General per a la Comunicació, i Marta Rossi, Salesiana Cooperadora. Es van plantejar diverses preguntes: els motius de l’elecció del tema de la dimensió laïcal i el significat de ser llevat, un element “que pertany a l’ADN de tots els cristians”, amb el “color” propi del carisma salesià. I novament: com proposar als joves un estil de vida que creixi en el silenci, com el llevat, i, com a Família Salesiana, com ser llevat per a aquests joves que viuen en condicions de penúria amplificades per la pandèmia.

Va ser una oportunitat perquè el P. Ángel Fernández Artime expliqués el perquè de l’elecció d’aquest tema i, sobretot, per subratllar la complementarietat entre els membres de la Família Salesiana mateixa en relació amb la missió al servei dels joves. Va convidar tota la Família Salesiana a no desanimar-se en la missió, a no creure que els joves estan tancats a les propostes, a no voler canviar el món amb una vareta màgica, sinó sobretot a sembrar petites llavors i deixar que l’Esperit Sant faci la resta. La «sembra de petites llavors», ha subratllat el Rector Major, consisteix en «una presència contínua enmig dels joves, una escolta atenta, una paraula xiuxiuejada a l’oïda amb afecte».

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»90286,90285,90284,90283,90282″ admin_label=»Elastic Gallery» _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

Responent les altres preguntes -sobre la comunitat, sobre la identitat salesiana, sobre la política- el P. Ángel Fernández Artime va subratllar també els desafiaments d’un testimoni autènticament cristià, la necessitat de caminar junts, de comprometre’s al món amb opcions valentes, a les quals els membres de la Família Salesiana estan cridats a donar suport als joves perquè aprenguin a “ser honestos treballadors públics” i a comprometre’s en la vida política amb l’objectiu de transformar la seva societat i el món. Es va prestar especial atenció als adolescents, descrits pel Rector Major com “una part especial de la societat” que mereix gran atenció.

«Ser ferment, amb la presència i la trobada personal amb els joves, a través de petits gestos quotidians, fets amb amor», són algunes de les formes suggerides pel P. Ángel Fernández Artime, que va destacar la gran oportunitat que té la Família Salesiana de ser cada dia amb un gran nombre de nois i noies i les seves famílies, font de compromís amb la vida i d’esperança a la difícil realitat existencial d’avui. També va exhortar tothom a continuar sent el llevat diari en la preparació del pa saborós de la missió salesiana al món.

Finalment, es va donar la paraula a la Mare General de les FMA, Sor Maria Chiara Cazzuola, que va agrair al P. Ángel la presentació «en viu» de l’Estrena i l’oportunitat, a través d’aquest tema, d’aprofundir en la dimensió laïcal de la Família Salesiana, intuïció profunda de Don Bosco, revifant en cada persona la consciència de poder ser família, perseguir el bé i ser fecunds, com el llevat, cada dia.

A tall de recordatori, cada any el Rector Major ofereix una “Estrena” a la Família Salesiana centrada en un tema específic. Aquest és l’any de la presentació de la novena Estrena per a l’actual Rector Major. L’acte es va seguir a tot el món mitjançant una transmissió en directe en cinc idiomes: francès, italià, anglès, espanyol i portuguès.

PREMENT AQUÍ PODEU ACCEDIR ALS TEMES DE L’ESTRENA DELS ÚLTIMS 25 ANYS

 

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»90289,90290,90291,90292″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…