El Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil planifica el nou curs amb la mirada fixada en la proposta educativa i pastoral de Salesians Espanya

21 septiembre 2022

Centre Nacional de Pastoral Juvenil

l

L’equip del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) es reuneix a les instal·lacions de Carabanchel Alto (Madrid) per programar i planificar aquest nou curs, en què el projecte pastoral s’obre camí a través d’un projecte convergent en tots els ambients salesians.

La trobada va començar amb una àmplia revisió del curs passat analitzant els objectius i les actuacions juntament amb el funcionament de l’equip per, posteriorment, centrar-se en la programació anual.

Al focus de treball d’aquesta jornada, diverses van ser les àrees estratègiques que es van planificar juntament amb la programació específica per ambients a nivell nacional: Escoles Salesianes, Centres Juvenils, Parròquies, Plataformes Socials, IEF i acompanyament a joves i adults, i Animació Missionera

Aquesta planificació pretén respondre a aquest acostament i acompanyament envers les persones joves, mitjançant una tasca de reflexió, animació i servei pastoral.

A nivell de CNSPJ es compta amb la presència d’Óscar Bartolomé al capdavant de la coordinació d’Escoles Salesianes, Paco Estellés des de Plataformes Socials, Pedro Hernández  en Centres Juvenils, Miguel A. Calavia com a coordinador de Parròquies, Santiago Mourelo a Itineraris d’Educació a la Fe, Juan Linares com a coordinador d’Animació Missionera, i els dos delegats inspectorials de Pastoral Juvenil; Jordi Lleixà (Maria Auxiliadora) i Xabi Camino (Santiago El Mayor).

Al capdavant d’aquesta jornada de programació, José Miguel Núñez, director del CNSPJ i de la revista Misión Joven, comentava a la reunió el nou camí que la Pastoral Juvenil Salesiana ha de seguir recorrent, i que prendrà com a punt de partida el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre, en les Jornades per Equips Nacionals de Pastoral Juvenil, a Madrid: 

“Aquest nou curs està marcat pel camí sinodal. Som a la fase continental. L’assemblea sinodal serà a l’octubre del 2023, per la qual cosa l’any 2023 serà decisiu en la preparació. No podem ser aliens i és per a nosaltres una invitació a estar atents a tot allò que l’Església en aquest moment ens està indicant, com a inspiració de l’Esperit, en la manera de ser comunitat, en la manera d’exercir el ministeri pastoral, en la manera de fer pastoral amb joves”, – va afirmar el director del CNSPJ.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…