El Festival Global de Cine Juvenil Don Bosco posa en marxa nova edició

29 marzo 2023

ANS / Redacció

l

La primera edició d´aquest Festival, celebrat el novembre de 2021, va ser un èxit. A l'edició del 2023, es pretén igualar o superar l'extraordinària acollida al món salesià de la primera edició.

Els preparatius del Festival Global de Cine Juvenil Don Bosco –o “Don Bosco Global Youth Film Festival” (DBGYFF) en anglès–, organitzat pel Sector per a la Comunicació Social de la Congregació Salesiana, avancen a bon ritme, ja que tots aquests processos previs estan molt avançats: el portal digital està acabat a totes les seccions i idiomes, així com els formularis d’inscripció ja estan disponibles.

La segona edició d’aquest Festival, recolzat també en aquesta ocasió per la Fundació Don Bosco nel mondo, tindrà lloc els dies 13 i 14 d’octubre d’aquest any a diverses ciutats dels 134 països on els Salesians hi són presents. El Festival, repensat específicament per als joves de la Congregació i de la Família Salesiana, vol ser un instrument al servei de la missió salesiana, i, per això, pretén reunir i implicar joves de totes les latituds perquè es converteixin en portadors d’un missatge d’esperança i pau i siguin protagonistes del canvi que el món necessita. «L’amor construeix la pau i la solidaritat» és el lema triat per a aquesta edició.

Treball previ

La fase preparatòria del Festival ja va començar fa uns quants mesos. «Estem treballant a tots els nivells perquè l’edició 2023 tingui tant èxit com l’anterior i la superi», va afirmar don Gildasio Mendes dos Santos, Conseller General de Comunicació Social. Ja he enviat personalment una carta sobre el tema a tots els Inspectors Salesians del món, ara estem involucrant també els Coordinadors de les set Regions Salesianes i als Delegats Salesians de Comunicació Social en la tasca d’animació, i aviat es contactarà també amb els Directors de cada casa salesiana i als responsables de cada realitat de la Família Salesiana: es tracta realment d’un gran esforç, perquè creiem en la força i el poder de la unitat de la Família Salesiana”.

Per la seva banda, el Director del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco, don Harris Pakkam, va afegir: “En aquesta primera fase ens estem concentrant molt a fomentar la participació dels joves, tenint cura d’implicar tots els grups de la Família Salesiana: és la fase de la sembra, podríem dir: volem arribar a les arrels, a les ments, però, sobretot, als cors dels joves, explicant-los detingudament totes les oportunitats que ofereix aquest Festival. Aquest és, de fet, el moment perquè penseu, planifiqueu i programeu els vostres projectes”. I sobre això, el Pakkam va informar també que ja s’han elaborat vídeos i ajuts per facilitar el procés d’inscripció i animar la participació juvenil de tots els joves arreu del món.

Edició del 2023

La segona edició del Festival Global de Cinema Juvenil Don Bosco se celebrarà, en la seva fase final, el 13 i 14 d’octubre del 2023. “L’amor construeix la pau i la solidaritat” és el lema pel qual els joves hauran de centrar la temàtica de les seves obres audiovisuals, no superiors a 5 minuts de durada, en què es mostrin joves com a ambaixadors de l’amor, compromesos amb la construcció de la pau i la solidaritat entre tots els pobles. Està destinat a joves d’entre 14 i 25 anys, en dues categories: Juniors, d’entre 14 a 19 anys, i Seniors, de 20 a 25 anys.

El termini del lliurament dels treballs serà el 31 de juliol de 2023, és a dir, d’aquí a quatre mesos. Posteriorment, el 24 de setembre de 2023 s’anunciaran els projectes finalistes i que participaran a la gran final d’octubre. El Festival repartirà un total de 100.000 euros en concepte de premis repartits als projectes en diverses categories: millors globals, millors regionals i millors locals.

Primera edició

La primera edició d’aquest Festival, que va tenir lloc el novembre del 2021, va ser un veritable èxit, amb una bona participació de moltes inspectories salesianes i joves de les seves presències. Amb el lema Moguts per l’esperança, la primera edició va rebre 1.686 obres audiovisuals procedents de 116 països, que van ser vistes pels 100 jurats preliminars procedents de diferents parts del món, seguits pels membres del Gran Jurat, que van elaborar una preselecció de obres i van nominar els guanyadors dels premis. El Festival es va organitzar a 260 ubicacions de 50 països i va ser una gran festa del cinema i de la joventut.

Per a més informació, participar al Festival i mantenir-se al dia, pots visitar la web oficial: www.dbgyff.org

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…