«El món salesià reunit als peus de la Senyora del Somni»

5 septiembre 2024

Salesians Comunicació

l

Així iniciava Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoria Salesiana de Portugal (POR) la seva presentació a la inauguració del 9è Congrés Internacional de Maria Auxiliadora, celebrat a Fàtima entre el 29 d'agost i 2 de setembre. Prop de 300 membres dels diferents grups de família salesiana d'Espanya han viscut aquesta experiència de fe i fraternitat.

Sota el lema: «Jo et donaré una mestra» prop de 2.000 participants provinents de tot el món es reunien a Fàtima (Portugal) per celebrar el 9è Congrés Internacional de Maria Auxiliadora, que ha estat un viatge de fe i renovació. La propera cita serà a les Filipines el 2028.

Tota la informació i les imatges del Congrés estan recollides a la web creada per a l’esdeveniment.

Un gran do rebut

Els moments que els participants compartien per les xarxes socials reflectien el temps viscut i les experiències acumulades.

Han estat uns dies inoblidables per després anar reflexionant tot allò viscut i posar-ho en acció. Dies d’acostar-nos més a Maria i veure quanta gent va a Ella en aquestes esplanades tan plenes de devots. Les reflexions han estat precioses. Els nostres dirigents són plens de Déu.

Constatem que el nostre Carisma té tanta riquesa, que som al món un gran referent per contrarestar la manca de valors i la increença. Hem de prendre i il·lusionar-nos amb el testimoni que ens han passat tants sants de la nostra Família Salesiana. Ells van superar les dificultats. Hem de conservar aquestes làmpades enceses amb abundant oli. La nostra força ens ve de la intimitat amb Déu i amb Maria Auxiliadora, la nostra Mare. És un gran do rebut gratuïtament pertànyer a una família tota de Maria.

Gràcies a tots els organitzadors d’aquesta bonica trobada per la seva feina i esforç perquè tot anés molt bé, com ha estat. I ara, a buscar el X Congrés Internacional de Maria Auxiliadora, que se celebrarà a les Filipines l’any 2028.

Mari Carmen San Miguel

ADMA i Salesiana Cooperadora del Centre de Pamplona

«Un regal haver participat amb un grup ple d’il·lusió i d’amor a Maria Auxiliadora. Un ambientàs de família salesiana: família i fraternitat. Eskerrik Asko», explicava el salesià Alfonso Aldasoro al seu perfil de Facebook on també compartia imatges amb què, com ell mateix deia, es quedava «sense paraules».

Ana Sánchez, responsable de l’Associació de Maria Auxiliadora (ADMA) de Salesians Cartagena, també vivia aquesta fraternitat al voltant de Maria.

Devoció a la Verge Maria

L’últim dia del Congrés Internacional de Maria Auxiliadora va començar amb el missatge final de Stefano Martoglio, Vicari del Rector Major.

Amb el bon humor que el caracteritza, Stefano Martoglio va resumir els temes presentats i va subratllar que tot es redueix a la «devoció a la Mare de Déu».
«Al llarg de la seva vida, Don Bosco va transmetre la seva devoció a la Verge Maria», per la qual cosa al llarg del nostre camí ens hem d’ancorar en «el mantell de Maria per poder caminar», va dir Martoglio.

El Vicari del Rector Major també va recordar als participants la importància de demanar a Maria que obri la nostra ment a Déu. Al final va deixar quatre idees que resumeixen la devoció a Maria Auxiliadora: la consagració, la intercessió, l’aprenentatge a l’escola de Maria i la confiança en la seva intercessió.

Missa de cloenda: unitat i renovació

Després de l’inspirador missatge del Vicari del Rector Major, el congrés va continuar amb la celebració de l’Eucaristia de cloenda, un moment que va unir tots els presents en oració i acció de gràcies.

L’Eucaristia va ser una veritable trobada de cors, on la fe i la devoció a Maria Auxiliadora es van fer sentir de manera intensa.

Durant l’homilia, Martoglio va destacar el missatge de l’Evangeli del dia, que ens recorda la «presència de Déu», així com la «capacitat i la necessitat d’escoltar la paraula de Déu». «Hem de viure amb l’energia de la paraula de Déu», va concloure.

La cloenda del 9è Congrés Internacional de Maria Auxiliadora va ser un testimoni de la força de la fe i de la unitat que caracteritza la Família Salesiana. Amb un missatge d’esperança, renovació i compromís, el Congrés s’ha acabat, però la missió continua. Inspirats per les paraules del Vicari del Rector Major i la celebració de l’Eucaristia de cloenda, els participants se’n van anar amb la certesa que, sota la protecció de Maria Auxiliadora, estan cridats a ser llums d’esperança en un món que tant en necessita.

Filipines rebrà el X Congrés Internacional de Maria Auxiliadora

Al final de l’Eucaristia, Gabriel Cruz, animador espiritual mundial de l’Associació de Maria Auxiliadora (ADMA), va anunciar amb alegria i entusiasme que el Congrés Internacional de Maria Auxiliadora se celebrarà a les Filipines el 2028. Serà una oportunitat perquè la comunitat salesiana d’Àsia, i en particular de les Filipines, celebri i reforci la seva devoció a La nostra Senyora Auxiliadora. L’elecció de les Filipines com a país amfitrió del congrés del 2028 reflecteix la vibrant devoció mariana d’aquesta comunitat i la seva importància com a centre de la fe catòlica a Àsia.

Per a Isaac Díez, salesià delegat de Família Salesiana per a la zona nord de la inspectoria Salesiana Santiago el Mayor: «EL CONGRÉS INTERNACIONAL DE FÀTIMA…JO ET DONARÀ LA MESTRA _en conjugar el nombre d’assistents, l’espai físic i espiritual, els continguts de les conferències  i testimonis, i l’ambient humà, festiu i espiritual_ ha suposat per a mi un regal enriquidor de MEMÒRIA JOIOSA i IMPULS DE FIDELITAT i ESPERANÇA».

Josean Hernández, delegat de Família Salesiana a Salesians Santiago el Mayor afirmava que tots els participants aplaudien el compromís de la Família Salesiana de Portugal perquè tot hagi sortit bé. «Comptar amb els joves salesians de Lisboa per a l’animació musical va ser una mica de deu, cosa que va contribuir a l’ambient». I completa: «Al Congrés es respirava un amor desbordant a l’Auxiliadora, el compromís dels responsables de Família Salesiana de tot el món que es van fer presents i l’esperit de família entre els 1.400 participants».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La granja Cámpora

La granja Cámpora

Nostalgia de lo que nunca existió Lamentablemente se ha desvelado mi secreto. Ya son públicos el oprobio y la indignidad que he tratado de ocultar durante más de dos siglos. Siempre creí que el tiempo enterraría en lo profundo de mis campos aquel amargo episodio....