El ‘Museo de las Muñecas’ de Linares creix amb la devoció salesiana

21 junio 2022

Comunicación Linares

l

Dos dels alumnes d'Educació Infantil del Col·legi Salesià San Agustín de la localitat de Jaén han estat reconeguts per la seva aportació, sent indultades les dues nines millor valorades per originalitat i qualitat.

Linares va celebrar al voltant de l’últim diumenge de Pentecosta les festes del vot en honor a la seva Patrona la Verge de Linarejos. Aquestes festes estan plenes de sengles activitats que són el preàmbul d’aquesta celebració i devoció tan arrelada a la ciutat de Jaén.

Una d’aquestes activitats de gran acollida entre tots els linarencs i que, a més de ser pròpia de la ciutat, sobresurt per la seva originalitat, és la tradicional «Tómbola de las Muñecas». En els dies previs a aquestes festes, la Confraria de Nuestra Señora de la Virgen de Linarejos s’encarrega de repartir una mica més de 2.000 nines entre tots els centres educatius de la localitat. Les famílies es bolquen per adornar-les i vestir-les, de manera voluntària i altruista. D’entre totes les nines vestides i aportades a la tómbola, un jurat escull les millors de cada centre educatiu, i entre les millors de cada centre s’indulten les dues més ben valorades per originalitat i qualitat. A més del reconeixement a les nines premiades, aquelles que han estat indultades passen a formar part del museu de nines que s’alberga al mateix Santuari de la Verge.

«Aquest any, ens podem sentir orgullosos, doncs, les nines indultades i que han passat a formar part d’aquest museu tan peculiar han estat les aportades per dos dels nostres alumnes d’infantil de 5 anys: Fernando Arévalo Sánchez i María Arévalo Sánchez, fills del nostre company i professor salesià Juan Pablo Arévalo, i que representen dues figures molt importants per a la història d’Espanya: Isabel de Castella i Fernando d’Aragó, Els Reis Catòlics”, compartien des del centre salesià.

«Enhorabona a aquests alumnes i sobretot a tots aquells del nostre centre que han participat engrandint i celebrant la devoció a la nostra patrona, la Verge de Linarejos», afegien.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...