Salesians Rota i Salesians Sarrià guanyadors del viatge a Silicon Valley d’Educaixa

24 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

L'equip, format per Laura Martín-Bejarano, Julia Beltrán, Raúl Cuadro i el professor Emilio Ruiz, ha vist recompensada la seva feina que versa sobre l'obtenció de biometà a partir dels residus orgànics per obtenir energia neta i reduir l'arribada d'escombraries orgàniques als abocadors.

Durant la gala dels Awards que es va celebrar durant el matí del 24 de maig va tenir lloc l’anunci dels equips premiats amb el viatge a Silicon Valley mitjançant un esdeveniment especial, realitzat virtualment al Metavers de The Challenge. En concret, el projecte (Bio)lògica de Salesians Rota va resultar guanyador dins la categoria A de l’itinerari Be Critical i el projecte Mental Health de Salesians Sarrià dins la categoria Emprèn.

Del 4 al 7 de maig els representants salesians van estar participant al Campus EduCaixa Challenge 2022 on tenien el repte de desenvolupar projectes innovadors i responsables, emmarcats dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, amb l’objectiu d’aportar solucions amb impacte positiu per la societat. En aquest campus van coincidir amb altres joves talents de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i CFGM, i que havien estat seleccionats prèviament entre 1.252 candidatures de 297 centres educatius de tota la Península.

Durant el campus, els equips van poder desenvolupar els seus projectes mitjançant tallers, xerrades i experiències programades al campus, on van connectar entre ells, van entrenar competències i van compartir aprenentatges amb una vintena d’educoaches, que es van encarregar de l’acompanyament, l’orientació i el suport educatiu. Aquesta figura està composta per joves que destaquen en el seu àmbit professional i estan especialitzats en algun dels itineraris disponibles: Emprén, desenvolupament de la competència emprenedora; BigData: desenvolupament de la competència digital; Be Critical: desenvolupament del pensament crític; o STEAMxChange: desenvolupament de la competència investigadora.

Ara els guanyadors es mostren entusiasmats amb la possibilitat de seguir millorant les seves competències i el seu projecte amb el viatge formatiu il·lusionant a Silicon Valley, que es durà a terme del 28 de juny al 12 de juliol. També s’han mostrat molt contents d’haver pogut gaudir de la victòria el 24 de maig, dia molt important a les cases Salesianes, ja que se celebra el dia de Maria Auxiliadora, per la qual cosa han gaudit més, si és possible, d’aquesta gran notícia.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…