El projecte #DesenredaLOdi de Bosco Global sensibilitza València

16 mayo 2022

Bosco Global

l

Amb la finalitat de promoure en la població valenciana la sensibilització per a l'exercici d'una ciutadania digital positiva, integrant l'enfocament d'educació per a la ciutadania global i dirigint-se a diferents grups d'edat.

A finals de març va començar el projecte finançat per l’Ajuntament de València: “#DesenredaLOdi: Conscienciant per a una ciutadania digital positiva que promogui els drets humans davant els discursos d’odi a xarxes socials”.

El projecte pretén promoure en la població valenciana la sensibilització per a l’exercici d’una ciutadania digital positiva, integrant l’enfocament d’educació per a la ciutadania global i dirigint-se a tres grups d’edat.

De 8 a 12 anys. En col·laboració amb València Acull i Orriols Convive, entitats socials del barri, es treballarà amb grups d’infants mitjançant contacontes i un mural artístic, amb la finalitat de sensibilitzar des d’edats primerenques sobre la importància de la diversitat cultural i el seu respecte i promoció.

De 16 a 40 anys. Mitjançant una sèrie de píndoles de sensibilització que seran publicades a les xarxes socials, pretenem sensibilitzar aquest grup d’edat. Aquestes píndoles se centren en les temàtiques de racisme/xenofòbia, ideologia, discriminació per sexe/gènere i foment d’una cultura de pau a xarxes socials. Aquestes píndoles seran publicades en dies D i aniran acompanyades d’un banc de recursos que permetrà treballar amb més profunditat el dia D en qüestió.

De 20 a 65 anys. Per sensibilitzar aquest grup, duem a terme la itinerància de l’exposició física “I si et passa a tu?”, acompanyada d’una xerrada-col·loqui per als espais que així ho sol·licitin. Aquesta exposició pretén sensibilitzar sobre la prevenció de discursos d’odi a les xarxes socials, mostrant dades i altres informacions interessants sobre la temàtica.

Com a inici del projecte, aquesta exposició ha estat a la Universitat Popular de Marxalenes fins al 16 de maig, dia que es va moure a la Universitat Popular de Nou Moleson estarà i es podrà visitar fins al 26 de maig. A les dues universitats s’ha realitzat la xerrada-col·loqui, participant en totes dues al voltant de 25 persones.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…