El Rector Major llença un missatge d’acció de gràcies i una invitació a caminar cap al futur amb esperança

27 julio 2023

ANS

l

Ho fa en l'últim dia de treball del Consell General, en una sessió que no és arriscat qualificar d'“històrica”, atès que va estar inevitablement marcada per la notícia del seu recent nomenament com a cardenal.

El dilluns 24 de juliol de 2023 va ser l’últim dia de treball del Consell General en l’anomenat plenum d’estiu, una sessió que no és arriscat qualificar d’“històrica”, atès que va estar inevitablement marcada per la notícia del nomenament com a Cardenal del Rector Major , Pare Ángel Fernández Artime. Dilluns a la nit, va ser el mateix Rector Major qui va compartir informació sobre els dos últims mesos de treball, a través del missatge de les «bones nits salesianes» a la comunitat de Valdocco.

A l’interior de la Capella Sant Pere de Valdocco, el 10è Successor de Don Bosco va pronunciar paraules de profund agraïment a tots pel servei prestat. El treball del Consell General, va explicar, és expressió del dinamisme i el sentit d’unitat de la Congregació, que avança, amb esperança i optimisme, gràcies a la contribució de tothom.

Després, va fer un balanç dels treballs realitzats. Durant les quaranta-una sessions de treball, el Rector Major, amb el consentiment dels altres membres del Consell, va nomenar els Superiors d’onze Circumscripcions. També va nomenar 162 Directors d’obres salesianes, 86 Consellers inspectorials i quatre Mestres de novicis. A nivell de cases salesianes, es van erigir canònicament cinc obres i se’n van iniciar tres de noves. I es van estudiar i examinar en profunditat els informes de les deu Visites Extraordinàries efectuada els mesos anteriors pels diferents Consellers i Visitadories nomenats pel Rector Major.

Cal no oblidar, a més, que amb motiu del nomenament del Pare À.F. Artime com a Cardenal i de les disposicions donades pel Sant Pare Francesc per a la Congregació Salesiana, el Consell General va dedicar diversos dies a estudiar els primers passos a fer en vista del XXIX Capítol General. Aquest procés va ser coordinat pel Vicari del Rector Major, el Pare Stefano Martoglio.

A continuació, el Rector Major va esmentar algunes de les moltes qüestions que ell i els altres membres del Consell General han abordat per a la direcció i el govern de la Congregació. En concret, va parlar del Sector per a la Formació, que està duent a terme l’actualització de la Ratio Fundamentalis, així com dels preparatius del Sector per a les Missions de cara a la 154ena Expedició Missionera Salesiana.

Al final del seu missatge, el Rector Major va agrair al Pare Saimi Ezhanikattu la seva feina de molts anys com a Secretari del Vicari del Rector Major; i va donar la benvinguda al Pare Patrick Anthonyraj, que assumirà aquest càrrec després d’ell.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilesssm
Encuentro europeo de participación juvenil “EQUATOR GO!”

Encuentro europeo de participación juvenil “EQUATOR GO!”

23 jóvenes de toda Castilla y León han participado en este encuentro organizado en el marco del proyecto europeo de participación juvenil “Our voice at home: the gate to Europe”, en el que participa la Federación de Centros Juveniles Salesianos de Castilla y León en colaboración con Aspaym CyL y con el apoyo del Consejo de la Juventud de la Comunidad Autónoma.