El voluntariat de la JMJ: més enllà de les fronteres de Portugal

16 agosto 2023

Salesians Zaragoza

l

Al voltant de 1.400 joves polonesos i italians han pernoctat a les instal·lacions de la casa salesiana com a punt de pas fins a Lisboa gràcies a l'acolliment d'un equip de 25 voluntaris.

El Papa Francesc posava fi el diumenge 6 d’agost a la tarda als actes de la Jornada Mundial de la Joventut de Lisboa 2023 amb la trobada amb els voluntaris. Al final de cada JMJ, el Sant Pare es reuneix amb aquells sense els quals l’organització de la JMJ no seria possible, agraint-los el seu compromís i el seu servei. “Han treballat durant mesos, discretament, sense soroll ni protagonismes. No només això, han estat un exemple d’equip treballant junts. Però el de vosaltres, més que una feina, ha estat un servei”. Aquestes van ser les paraules d’agraïment als més de 25.000 joves representats a Algès.

Aquest voluntariat ha sobrepassat les fronteres de Portugal i també s’ha fet present a les inspectories salesianes d’Espanya. Una mostra es va poder veure a Saragossa. “La nostra casa ha estat present a la JMJ amb 30 joves, però n’han estat molts més els que han dedicat el seu temps perquè aquesta experiència fos la millor per als participants”, explicaven.

Al voltant de 1.400 joves polonesos i italians han pernoctat a les instal·lacions de la casa salesiana com a punt de pas fins a Lisboa. “Des del 25-26 de juliol han passat per aquí 375 polonesos del MJS, els dies 29 i 30 de juliol ens van visitar 400 joves de la Inspectoría Lombardo – Emiliana, i finalment els dies 7 i 8 d’agost ens van visitar de tornada a Torí gairebé 600 joves de la Inspectoria de la Circumscripció del Piemont”, explicaven. “En tots els casos es van oferir esmorzars, sopars i pícnics per al dinar o el viatge”.

Al voltant de 25 voluntaris (professors, pares, joves, grup Anawin, SDB, etc) van ser els encarregats d’acollir, acompanyar els pelegrins durant la seva estada a la ciutat de Saragossa, especialment a l’estada al Col·legi Salesià Nuestra Sra. del Pilar .

“Per als voluntaris ha estat una manera de viure la trobada des de l’acollida a casa, trobar-se amb la fe i alegria d’aquests joves testimonis de tot un camí recorregut als seus llocs d’origen ia la Jornada mundial de la Joventut.
S’ha valorat una vegada més la força d’una missió des de la pròpia casa de Saragossa que descobreix la força del carisma salesià i al servei dels joves”, compartien.

Estar a Saragossa ha estat sobretot un lloc per trobar-se a la Basílica del Pilar i celebrar l’Eucaristia a la mateixa Basílica. Algun dels grups la van celebrar a la Parròquia Salesiana de Nuestra Sra de Montserrat.

“Des d’aquí la nostra gratitud a aquestes tres inspectories que ens han visitat i han estat un exemple de treball, pregària i generositat. Gràcies a tots els voluntaris i voluntàries han posat tots els seus dons al servei dels altres. Han fet possible que els joves estiguessin a casa seva, servint-los i estant entre ells. Moltes gràcies”, concloïen al comiat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…