El voluntariat internacional t’omple el cor d’experiències inoblidables

13 septiembre 2023

Salesianos Comunicación

l

Més de mig centenar de persones voluntàries de Bosco Global i Joves i Desemvolupament, les ONGD salesianes d'Espanya, han compartit aquest estiu diferents experiències de solidaritat i fraternitat en països que compten amb presències salesianes.

La majoria de persones que van participar en l’experiència de voluntariat internacional tenen una gran inquietud per conèixer realitats diferents a la seva, estan oberts al diferent, volen sortir de la seva zona de confort i tenen moltes ganes d’aprendre, aportar, i empatitzar amb la realitat que, durant un breu període, comprès entre un i dos mesos, tenen l’oportunitat de conèixer.

Així doncs, això és el que han fet, o encara estan fent, les persones voluntàries de les ONGD salesianes que després d’un procés formatiu durant tot el curs s’han llançat a viure aquesta experiència en diferents projectes socials salesians a Tijuana, a Mèxic (amb 7 persones) i a León, també a Mèxic (amb 4 persones), en Ambato, a l’Equador (2 persones), Santa Cruz, a Bolívia (5 persones) i en el mateix país, en Loma Alta (2 persones), Sunyani, a Ghana, (4 persones), i Malabo, a Guinea Equatorial, (1 persona). A Palabek, Uganda (2 persones), a Dosquebradas, Colòmbia (2 persones), a Medellín, en el mateix país (1 persona), en Los Teques, Veneçuela (2 persones) i en el mateix país, 2 persones en Maracaibo. A Santo Domingo, projecte Canillintas de República Dominicana (3 persones), en Petén-Guatemala (2 persones) i a Lima- Perú (2 persones). A més, 7 persones van participar en el Camp de treball de Ceuta, de l’1 a l’11 d’agost, i 6 persones van formar part del Voluntariat Tècnic que es desenvolupa des de fa molts anys en col·laboració amb Moçambic.

«Des de Bosco Global tractem que les persones voluntàries visquin l’experiència perquè els ajudi a ampliar la mirada del món, es trobin amb altres realitats culturals que els permetin trencar prejudicis i sigui una experiència d’obertura i d’escolta profunda. Aquesta experiència permet trobar-se amb altres realitats complexes de les quals es pot aprendre molt per a la vida diària, i en la qual es creen llaços fraterns amb persones i amb altres voluntaris per a construir justícia global una vegada tornin de la seva experiència», explica Eva Caballero, responsable de voluntariat de Bosco Global.

Per part seva, José Carlos Sobejano, responsable de l’Animació Missionera de Salesians Santiago el Major, en col·laboració amb Joves i Desenvolupament i Animació Missionera, explica que «ells donaran, però tornen havent-hi rebut més del que donen… Aquesta és la seva experiència, és el que ens compten. Conviuen en les comunitats salesianes i estan totalment al servei dels projectes pastorals i pedagògics que se’ls presenten. Aquesta experiència vital els fa situar-se en una dinàmica de servei que els ajuda a empatitzar amb la realitat amb la qual es troben».

Per a finalitzar, i fent honor a la frase “més val una imatge que mil paraules”, es comparteixen algunes entrevistes a les persones voluntàries en el terreny realitzades pel programa Estiu salesià de la Delegació de Pastoral Juvenil de Salesians Maria Auxiliadora. També algunes de les fotografies de l’experiència en els diferents llocs.

Testimonis de voluntaris i voluntàries de Bosco Global

Imatges enviades des de les destinacions

Voluntariat de JyD i Missions Salesianes

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lágrima

La lágrima

Llevaba varios días luchando por ver la luz. Deseaba con todas mis fuerzas abandonar las angosturas del lacrimal y sentirme libre. Las penas de Don Bosco oprimían mi cuerpo de lágrima transparente. Los dueños del prado, donde ahora jugaban los chicos, habían...

smxVocacional
Ser luz para los demás

Ser luz para los demás

Fernando Miranda, Inspector de Salesianos María Auxiliadora, se hacía presente durante el rezo de vísperas en la comunidad propuesta de Sevilla Bartolomé Blanco para dar la bienvenida y acoger como se merecen a los dos jóvenes que han decidido tomarse la vida en serio.

Familia Salesianasmx
Toma de posesión Ángel Asurmendi Burriana
La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

La casa salesiana de Burriana acoge a Ángel Asurmendi como nuevo párroco de María Auxiliadora

El provincial saliente de SMX inició este sábado su etapa como titular de la Parroquia de María Auxiliadora de Burriana en la misa vespertina de las 19.30 horas, que contó con la presencia del vicario de la Diócesis de Segorbe-Castellón, Javier Aparici, y del resto de la comunidad salesiana de Burriana.

ActualidadFamilia Salesianassm
El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades de la Sagrada Entrada en Jerusalén, en Salesianos Cuidad Real

El IV Congreso Nacional de Hermandades y Cofradías de la Sagrada Entrada de Jesús en Jerusalén lleva preparándose desde el año pasado que recibía el testigo de la hermandad de Salamanca. El V Congreso se celebrará en Colmenar de Oreja (Madrid). Comunicando la fe El...