Els campaments de l’IEF atenen més de 3.700 nens i joves en aquest #VeranoSalesiano

10 julio 2024

Por Salesianos Comunicación.

l

Els campaments de l’Itinerari d’Educació en la Fe (IEF) tenen una motivació pastoral afegida.

Durant l’últim cap de setmana de juny es van fer a Campano les reunions dels campaments de l’IEF de la Inspectoria Maria Auxiliadora (SMX) i a Bilbao i Lugo es van fer les reunions pre-campament el cap de setmana del 15 i 16 de juny per a Santiago el Mayor (SSM). Aquestes trobades han servit per a dur a terme la preparació dels campaments que es dinamitzen des de les Delegacions de Pastoral Juvenil.

Aquesta oferta dintre de l’IEF és un moment prioritari de trobada durant el temps estival per a molts joves de diferents cases salesianes.

Segons el coordinador de l’itinerari en SMX, Javier Jaldo, “els objectius principals serien trobar-se i conviure amb nens, adolescents i joves de la seva mateixa edat, gaudir d’activitats lúdiques i educatives en el Lleure i aprofundir en la seva relació i trobada amb Déu.”

En SMX hi participen 1.860 nens, adolescents i joves juntament a, aproximadament, 250 animadors. Es fan dos campaments en la zona de Canàries, onze campaments a Andalusia, repartits per Antequera, Sanlúcar la Mayor, San José del Valle i Campano, dos a Catalunya, que van començar el 8 de juliol i s’allargaran fins a finals de juliol. A més d’un recés a Catalunya i uns exercicis espirituals per a joves de tota la inspectoria. En tots ells es farà present el delegat inspectorial de Pastoral Juvenil de Salesians SMX, Jordi Lleixà.

En SSM es fan en tres seus: Logroño i Somalo (La Rioja) per als campaments d’IEF de la zona nord, que van explicant la seva activitat en l’ Instagram de SomaloJoven i a Cambados (Galícia) per a la zona nord-oest. Un total de 1.845 nens, adolescents i joves gaudiran d’aquest temps d’estiu com a final de tot un any de camí a través de l’IEF.

Els acompanyaran una mitjana de 20 animadors por tanda. En total, en les tres seus, es faran 16 tandes de campament des del 24 de juny fins el 3 d’agost. Xabier Camino, delegat de pastoral juvenil de Salesians SSM afirmava, “la tasca que desenvolupem durant el curs troba en el temps estival un reforç de qualitat que consolida processos i prepara el que serà el proper curs educatiu-pastoral”.

Quelcom que corrobora Ángel Fragata, del Centre Xuvenil Amencer d’Ourense qui en finalitzar el torn de nens i nenes del moviment Andaina (3r a 6e de Primària) expressava que “el campament ha sigut tot un èxit ja que l’estil salesià ha connectat amb els membres d’aquesta etapa de l’Itinerari i ha reforçat el treball que es fa en els distints centres juvenils. Tots tornen ara a les seves cases convençuts que poden fer molt per deixar un món millor”.

L’últim cap de setmana de juny 70 joves voluntaris de Salesians SMX van estar preparant els tres campaments que s’estan fent a Campano amb gran esforç i il·lusió. 

De la mateixa manera, el 15 i 16 de juny els animadors de la zona nord i nord-oest de Salesians SSM es reunien, a Bilbao i Lugo, per a preparar els campaments. Al convocar la trobada el delegat inspectorial de Pastoral juvenil, Xabier Camino, els agraïa la dèria, la dedicació i l’estimació posades en la seva tasca en els centres juvenils amb els destinataris que “han trobat en els nostres Centros Juvenils una casa que acull, una església que evangelitza, una escola que prepara per a la vida i un pati on trobar-se com amics”.

Un ‘#VeranoSalesiano’ en xifres

Les activitats de l’Estiu Salesià tiren endavant gràcies al treball de les delegacions de Pastoral Juvenil de les inspectories de Salesians, així com de les respectives federacions de centres juvenils. L’objectiu és oferir espais d’oci i de lleure en un ambient marcat pel carisma salesià.

Se estima que les iniciatives de l’Estiu Salesià mobilitzaran més de 13.000 participants. Esment especial mereix la implicació en aquestes propostes de a prop de 2.100 salesians i animadors, aquests últims joves que dediquen una part de les seves vacances en la formació i l’acompanyament de nens i adolescents.

Totes les activitats estiuenques organitzades pels Salesians es podran seguir a través de les xarxes socials amb l’hashtag #VeranoSalesiano’.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Actualidad
¡Gracias, don Ángel!

¡Gracias, don Ángel!

Estábamos en el aula del Capítulo General 27, junto a otros 250 salesianos de todo el mundo, cuando comenzó la votación para elegir al nuevo Rector Mayor. Comenzó a salir el nombre de Ángel Fernández Artime, que terminaba como inspector en Argentina y había sido...

Actualidadssm
Especial Rector Mayor: 10 años 10 aguinaldos, una propuesta clara

Especial Rector Mayor: 10 años 10 aguinaldos, una propuesta clara

El segundo artículo de esta serie conmemorativa es un breve recorrido por los temas tratados en los aguinaldos del cardenal Ángel Fernández Artime durante 10 años. El próximo 16 de agosto renunciará en su cargo como Rector Mayor de la Congregación Salesiana, lo hará rodeado de jóvenes de todo el mundo que están participando el el Sínodo Salesiano de los Jóvenes. Todos ellos conocedores de la propuesta clara de D. Ángel en sus aguinaldos.