Els delegats de comunicació reflexionen sobre noves narratives migratòries

15 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

Més de mig centenar de delegats locals de comunicació de les presències salesianes d'Espanya participen durant el matí del dijous 15 de desembre a la sessió formativa impartida per Javier Santafé i Joana Monzó de FISAT.

Més de mig centenar de delegats locals de comunicació de les presències salesianes d’Espanya han participat durant el matí del dijous 15 de desembre a la sessió formativa ‘Noves narratives’ amb l’objectiu de proporcionar un enfocament argumentatiu i de concepció diferent sobre la migració i les persones que migren.

Entre els aspectes tractats, Javier Santafé, responsable de l’àrea de sensibilització de FISAT, i Joana Monzó, tècnica de Comunicació de l’entitat salesiana, han ofert una ‘deconstrucció’ per part de les persones narradores per oferir un discurs davant l’odi i el rebuig, allunyat de la confrontació, però que accepta les pors de les audiències.

“També és un discurs narratiu allunyat de la pena, del paternalisme i del bonisme”, comentaven per centrar-se en la resposta a qüestions com què són les noves narratives, com comunicar davant de les velles narratives i aportar recursos per generar Noves Narratives, entre les que es trobaven el projecte ‘Déjame que te cuente’.

Des de les Plataformes Socials Salesianes s’ha treballat per dibuixar el nou marc narratiu basat en l’empatia i l’amor cap al proïsme; l’alegria, l’acolliment i les persones al centre del discurs.

ITINERARI FORMATIU EN COMUNICACIÓ

Aquesta sessió formativa, coordinada per les delegacions de Comunicació de la Inspectoría Maria Auxiliadora i la Inspectoria Santiago El Mayor, està immersa en l’Itinerari formatiu en comunicació proposat per al curs 2022-23 que va en línia amb els objectius inspectorials, on s’insistia en la possibilitat d’adaptar una proposta d’itineraris formatius en comunicació davant del nou escenari digital i en la necessitat d’avançar en estratègies conjuntes de comunicació.

La cirereta d’aquestes sessions formatives tindrà lloc l’1 de març amb la celebració de la 9a jornada de Comunicació a Madrid.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…