Els salesians reconeixen la tasca periodística dels professionals de la informació el dia de Sant Francesc de Sales

26 enero 2023

Salesians Comunicació

l

La festivitat del patró dels periodistes, escriptors i comunicadors serveix per valorar la trajectòria de professionals dels mitjans vinculats a Salesians a ciutats com Úbeda, Linares o Granada.

El 24 de gener, dia en què es commemora la festivitat de Sant Francesc de Sales, diverses cases salesianes han realitzat sengles reconeixements a professionals dels mitjans de comunicació.

La tarda nit del 24 de gener es va lliurar al saló d’actes de Salesians Granada el Premi Don Francisco Guzmán a Juan Andrés Rejón Cirre, director del programa ‘Más de Uno Granada’ i antic alumne salesià, que va declarar que el seu període formatiu al Cicle d’Imatge i So al Col·legi Salesià, juntament amb la seva inquietud des de petit, van ser decisius per encaminar la seva carrera professional al meravellós món de la ràdio.

Juan Andrés compta amb 37 anys d’experiència com a professional de la ràdio i vinculat al grup Atresmedia des dels inicis. El guardó rebut pel periodista a la primera edició dels Premis de Comunicació Audiovisual don Francisco Guzmán és una de les iniciatives nascudes gràcies a la comissió organitzadora amb motiu del 75è aniversari de la Congregació Salesiana a la ciutat de Granada i cal destacar que aquest guardó reuneix a la figura del professor i sacerdot salesià, Don Francisco Guzmán, que en va formar molts dels professionals del mitjà de la Comunicació i l’Audiovisual.

El premiat va voler agrair a la Comunitat Educativa i als Salesians la tasca que fan des de la proximitat per tants joves que han passat i que passaran per les aules destacant com n’és d’emotiu rebre aquesta primera edició i portar amb orgull aquesta distinció per el seu afecte al col·legi i als ensenyaments rebuts. L’acte va finalitzar amb la bona nit del director titular, Ernesto Granja, recordant la importància d’aquest premi dins d’un dia tan significatiu com és aquest 24 de gener, festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes.

D’altra banda, a Salesians Linares, en un acte commemoratiu emmarcat en la festivitat en què va ser-hi present la directora del col·legi, Araceli Moreno i el salesià Juan Manuel Gómez, entre altres representants de la casa salesiana, es va reconèixer la tasca periodística d’Enrique Alonso Donaire per la seva trajectòria professional.

De la mateixa manera, la comunitat educativo-pastoral de Salesians Úbeda va reconèixer la tasca periodística de Juan Francisco Martínez Quesada, periodista i empresari de la comunicació a la IV Edició d’aquest guardó. En aquesta ocasió el lliurament es va fer diumenge passat 22 de gener en el marc de l’eucaristia dominical, de la mà del director de la presència salesiana, el salesià Teodoro Castillejo.

Sant Francesc de Sales

L’elecció de sant Francesc de Sales com a patró de la Congregació Salesiana i de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora es deu al significat que el sant bisbe de Ginebra arriba a assumir de Don Bosco en els anys del seminari, a la residència sacerdotal, a les primeres experiències apostòliques entre la joventut abandonada dels suburbis de Torí. Don Bosco contempla a sant Francesc de Sales, sobretot, el seu zel incansable en l’acció pastoral; i hi veu un model a imitar en la manera de desenvolupar-la; és a dir, a la pràctica de la dolçor i mansuetud. En proposar-ho com a patró i en donar als seus fills, a la seva congregació, el sobrenom del bisbe de Ginebra, vol que el seu zel ardent per la salvació de les ànimes i el seu esperit de dolçor, mansuetud i caritat, inspiri sempre les seves obres i el seu mètode. La traducció del més autèntic esperit salesià la va transmetre Don Bosco en el seu petit tractat sobre el sistema preventiu. Representa la quinta essència de l’esperit del sant bisbe de Ginebra; és la posada en pràctica educativa de la seva caritat, dolçor i mansuetud.

El papa Pius XI, a l’encíclica Rerum òmnium (1926), va declarar sant Francesc de Sales, patró dels escriptors i periodistes catòlics. Després de recordar les seves obres fonamentals, la doctrina i el pensament, conclou el document amb aquestes paraules:«Per la nostra autoritat apostòlica, mitjançant aquesta carta encíclica i per totes les raons al·ludides, concedim i declarem Patró celestial dels escriptors catòlics a sant Francesc de Sales, bisbe de Ginebra i Doctor de l´Església, sense que obsti res en contra».

Aquesta declaració reconeix i proclama la gran aportació de sant Francesc de Sales a la cultura i a l’espiritualitat cristiana, així com la capacitat per a la comunicació i la divulgació.

L’origen del patronatge dels escriptors i periodistes catòlics es troba en els senzills fulls que va escriure explicant els fonaments de la doctrina catòlica durant la seva missió a la regió del Chablais. Hi oferia una mena de diari mural sobre diferents aspectes de la fe i de l’Església catòlica. Però el Papa té en compte que la seva tasca d’escriptor és molt més àmplia, ressaltant especialment les dues grans obres: Introducció a la vida devota i Tractat de l’amor de Déu.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»91752,91753,91754,91755,91756,91757,91758,91759,91760,91761,91762,91763,91764,91749,91748″ _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…