Engega el Capítol SMX amb il·lusió i alegria: «No us espanteu. Aneu a Galilea»

1 abril 2024

Per Salesians Comunicació

l

Més de 120 participants de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comencen els treballs a Benicàssim sota el lema: «Apassionats per Jesucrist, dedicats als joves»

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora (SMX) inaugurà en la tarda del 1 d’abril la segona sessió del Capítol Inspectorial que reunirà fins el proper 5 d’abril més de 120 participants a Benicàssim per aportar les seves reflexions a l’entorn del tema proposat per a tota la Congregació. Aquesta trobada, que permet recollir les propostes per al Capítol General que es farà a Torí-Valdocco a partir del febrer de 2025, està centrat en la missió i el servei dels Fills de Don Bosco, sota el lema “Apassionats per Jesucrist, dedicats als Joves – Per una vida fidel i profètica de la nostra vocació salesiana”.

En aquesta assemblea, la quarta de la història de SMX, és la continuació del treball iniciat el passat 27 de desembre, amb la particularitat de què no només hi participen salesians, sinó que també hi ha un grup de seglars invitats que acompanyen aquest procés i que representen els diferents ambients en l’estudi i treball dels documents capitulars.

«El Senyor és el que ens convoca a estar aquests dies aquí, en aquest context de Pasqua, de corresponsabilitat, de família i ho fem tenint molt present l’Evangeli, perquè ens situa enfront dos modes d’estar davant la Resurrecció de Jesús: amb la presència de la por, molt constant en el món, i també amb el mode de l’alegria. ‘Alegreu-vos’, és el que deia Jesús. ‘Aneu a Galilea. Digueu als deixebles que hi vagin, que allà ens hi trobarem’. Galilea, on tot va començar. Aquest missatge ressona amb la crida, des de la vocació, des de la nostra missió, com una invitació a torna a començar. A situar-nos en els nostres espais de referència, però de diferent forma, per a tornar a aquella primera experiència cristiana, però essent-ne altres. Havent passat pel seu cor, vivint amb fe, sense por i amb veritable alegria. És una vivència de la Pasqua que ens crida a tornar a començar», compartia Fernando Miranda, provincial de SMX, durant l’homilia a mode de benvinguda amb una invitació generalitzada a viure aquest esdeveniment amb l’esperança de la Resurrecció.

«El nostre Capítol és també una oportunitat per a un nou començament. Qualsevol moment d’aquest tipus, que ens convoca en clau de discerniment, és una ocasió per a recomençar i deixar ressonar en el nostre cor aquest suggeriment del ‘no tingueu por’, perquè és el moment de donar testimoni i d’anunciar que no estem sols, que Déu està amb nosaltres. El seu missatge ressona davant d’aquesta Inspectoria de Maria Auxiliadora, davant de tots nosaltres que en formem part, i que aviat celebrarem 10 anys amb aquest no tingueu por. A no témer les diferents formes de fer las coses, els diferents destins o a no témer a trobar-nos amb diferents germans», afegia al grup dels representants de les comunitats i ambients de SMX.

«Que ressoni així l’alegria de Jesús i l’alegria en els nostres cors. No temeu, anem a prendre el pols a la Inspectoria, anem a posar la mirada en el Capítol General de la nostra Congregació, ja que els temes ens inviten a revisar la nostra vida, a revisar la vida de les comunitats, a mirar la nostra corresponsabilitat, a mirar la nostra missió amb els joves, i ens invita també a revisar elements jurídics o estructurals, però sobretot hi ha una invitació a mirar el moment que viu la nostra gran Inspectoria», explicava sobre el contingut a desenvolupar durant les diferents sessions.

«Des de l’inici en aquesta segona sessió que comencem aquest 1 d’abril, però que ja va començar el nostre Capítol el passat 27 de desembre, volíem que tot partís des de l’oració comuna demanant-li a l’Esperit que ens il·lumini perquè aquests dies veritablement puguem obrir-nos a aquesta necessitat de posar les nostres vides a aquest retorn a Galilea», finalitzava.

 

qUATRE GRANS TEMES A TREBALLAR

Per la seva part, el regulador que guia aquest treball, el salesià Miguel Ángel Álvarez Paulino, director de la comunitat de la casa Inspectorial de Sevilla i del “Colegi Mayor Universitario San Juan Bosco”, feia la posterior acollida dels participants amb la presentació dels diferents temes per a l’assemblea capitular i las dinàmiques a seguir. Entre ells destaquen:

Nucli 1 CG’29: Animació i cura de la veritable vida de cada salesià.

Nucli 2 CG’29: Junts, salesians, família salesiana i laics, «amb» i «per als joves»
Temes referits al procés de reestructuració inspectorial.

Verificació i redisseny del govern de la Congregació a tots els nivells.

A més, durant aquests dies, es comptarà amb la col·laboració dels diferents responsables després de l’elecció capitular feta en la primera sessió, entre les que s’hi troben les figures següents:

Escrutadors: Norbert Mamba i Rafael Colomer.

Presidents de las tres comissions: Manuel Hurtado, Pablo Gómez i Luís Mur.
Moderadors: Francisco José Pérez Camacho i Santiago Muñoz Sanahuja.
Secretari: Manuel Ernesto Granja Corbacho.

Més informació sobre el desenvolupament del capítol a:

 https://capituloinspectorial.salesianos.edu/

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.

ActualidadSocial
“El Patio salesiano”, VI Encuentro Inspectorial de las Plataformas Sociales Salesianas

“El Patio salesiano”, VI Encuentro Inspectorial de las Plataformas Sociales Salesianas

Bajo el lema “El patio como espacio central de la relación educativa” se ha celebrado el VI encuentro del ambiente Plataformas de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora. Rafael Bejarano, responsable de Obras y Servicios Sociales, Migrantes y Voluntariado en el Dicasterio de Pastoral Juvenil, ha sido el encargado de la ponencia principal.