Entrenant l’esperança: les Plataformes Socials impulsen les bones pràctiques educatives

13 mayo 2022

Comunicació Plataformes Socials

l

Les Plataformes d'Educació Social de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora han celebrat la quarta trobada inspectorial de projectes durant els dies 11 i 12 de maig en unes jornades virtuals que han posat en valor la feina feta des de les entitats.

Les Plataformes d’Educació Social de la Inspectoria Salesiana María Auxiliadora (SMX) han celebrat la quarta trobada inspectorial de projectes durant els dies 11 i 12 de maig sota el lema “Entrenant l’esperança”, en unes jornades virtuals que han posat en valor la tasca realitzada des de les entitats Fundació Ángel Tomás- FISAT, Fundació Don Bosco Salesians Social i Salesians Sant Jordi.

Prop de 250 persones van poder aprofundir en el coneixement dels diferents equips educatius, les noves respostes educatives davant les conseqüències de la pandèmia, l’anàlisi i la reflexió dels equips amb la pròpia selecció de les seves bones experiències educatives, a més de detectar aspectes formatius demandats pels equips.

Com ha expressat Joan Valls, coordinador de l’ambient de Plataformes Socials de SMX, “és una oportunitat per discernir quins camins i noves respostes ens exigeixen les noves situacions que pateix la joventut a qui acompanyem”.

La jornada de l’11 de maig va estar adreçada a tots els equips educatius, que van poder incidir en les bones pràctiques educatives dels projectes.

En aquest espai, coordinat per Ester Muñoz, referent de l’Àrea Acció Social i Educativa de la Fundació Don Bosco, es van poder conèixer diferents projectes com ‘Volver a contar’ a València, una eina de sensibilització a través de l’art; ‘Acercando realidades: sensibilización hacia el colectivo migrante’, desenvolupat a Tenerife i centrat en el compromís social i els joves migrants; ‘Hermano/a mayor’, ubicat a Sevilla sobre els processos d’emancipació juvenil entre iguals; ‘Projecte radiocomunicació “La veu del barri”’ a Girona sobre sensibilització i comunitat; o la ‘Activación de alumnado expulsado de centros educativos y prevención del absentismo escolar’, engegat a Jaén per aprofundir en la infància, la família i la seva connexió.

Posteriorment, a la segona transferència de bones pràctiques, Juanma Cabrera, referent de l’Àrea d’Acció Social i Educativa a Salesians Sant Jordi, va compartir l’experiència de ‘Itinerarios: educere de la orientación’, desenvolupat a Sevilla, sobre orientació vocacional; “Realidades paralelas: intervención socioeducativa con personas privadas de libertad: Proyecto Rondó”, posat en marxa a Jaén, Córdoba i Jerez” sobre la tasca a la presó, «rondó» i la trobada; «Arteteràpia i acompanyament des de l’art i la bellesa», des de La Mina-Barcelona amb l’acompanyament i l’art inclusiu com a eix transversal, “Sinergias Programa Buzzetti-Salesianos Cooperadores”, amb la mirada a Granada a través de la unió del concepte de família i mentoring, per tancar amb “Cuéntamelo. Aprendizaje de la lengua, generación de redes e interculturalidad”, ubicats a Alacant i València com a exemple social de xarxa.

D’altra banda, les persones  participants van fer un pas més sobre ‘Game square’, com a dinamització de grups en digital, de la mà de Carlos García Granadino, de l’equip Educatiu Escola de Segona Oportunitat de Córdoba.

La jornada es va tancar amb les paraules de Ester Muñoz, referent de l’Àrea Acció Social i Educativa de la Fundació Don Bosco. “Acabem la trobada amb el cor eixamplat i agraït. Hem construït la gratuïtat, cercant l’impacte i la influència entre iguals. Per continuar sent constructors i transformadors de la realitat”.

Durant la jornada del 12 de maig, adreçada a les coordinacions o referents de les tipologies de projectes i una persona més designada per localitat/territori, els participants van treballar per tipologia de projectes dividint-se en els grups de ‘Emancipación juvenil: Bienestar emocional- Colectivo extutelados-Procesos de emancipación” i “Inserción sociolaboral: La afectación de la reforma laboral vulnerables- Estrategias comunes”.

També hi va haver ocasió de participar al ‘Bosco digital plenary’, activitat a càrrec de l’Àrea dAcció Social i Educativa.

La trobada es va tancar novament amb les paraules de Joan Valls que va agrair la tasca realitzada durant els dos dies de trobada i va destacar compartir bones pràctiques, i experiències i sobretot afavorir el coneixement i reconeixement dels equips educatius que hi han participat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

BlogsDe andar y pensar
EL JÚBILO DE TOLEDO

EL JÚBILO DE TOLEDO

Carta de un anciano a Don Francisco César García Magán Toledo Excmo. e Ilmo. Dr. Dn. Amigo Francisco César: Espero que al recibo de ésta te encuentres bien, yo bien gracias a Dios. Tienes delante de él a cientos y cientos de pájaros volando sobre el agua del Tajo,...

BlogsLas cosas de Don Bosco
La cuna

La cuna

Nunca imaginé que hubiera de asumir responsabilidad tan profunda en mi corta vida de cuna. Esta es mi historia. Todavía aflora en mi memoria aquel tiempo en el que todo era luz. Francisco compró varias tablas de madera de acacia para construir una cuna. Iba a ser...

Escuelasssm
V Carrera Solidaria de Salesianos Ciudad Real, en esta edición para ayudar al pueblo ucraniano

V Carrera Solidaria de Salesianos Ciudad Real, en esta edición para ayudar al pueblo ucraniano

En este año, 2022, la intención ha sido ayudar al pueblo ucraniano a través de las casas salesianas que allí están presentes. Misiones Salesianas se encarga de canalizar la ayuda a través de la iniciativa Emergencia Ucrania Gracias de Corazón Pasados unos días, ya...

ActualidadFamilia Salesianasmx
Presentada la colección «Dejad que los niños escuchen mi voz», obra del salesiano Miguel Ángel Moreno Nuño

Presentada la colección «Dejad que los niños escuchen mi voz», obra del salesiano Miguel Ángel Moreno Nuño

El viernes 13 de mayo tuvo lugar en la casa inspectorial de Madrid el acto. Acompañaron al autor varias de las personas implicadas en la génesis y en la edición de la obra: Javier Navarro, por la editorial PPC, y José Andrés Sánchez Abarrio, del Instituto Superior de CC. Religiosas y Catequéticas "San Pío X". Javier Guil Sánchez condujo el acto, dando entrada y cancha a cada uno de los intervinientes.