Gest de solidaritat des de Salesians Badalona

12 febrero 2024

Comunicació Badalona

l

Sentit homenatge a les víctimes després de l'esfondrament de l'edifici del carrer Canigó.

El matí del divendres 9 de febrer, a les 11 h, es reunia tota la comunitat educativa de l’escola, i les famílies que van voler assistir-hi al pati i a l’església de la casa salesiana, per rendir un sentit homenatge a les víctimes de l’esfondrament del edifici del carrer Canigó.

Ha estat un gest solidari que va començar amb un discurs breu del titular de l’escola que donava la benvinguda i agraïa la presència de tots els assistents. “Som aquí perquè volem fer un acte senzill, però ple de sentiment i emoció, un gest d’afecte i solidaritat amb les persones que han patit les conseqüències de l’esfondrament de dimarts 5 de febrer passat i que ha afectat molt directament algunes famílies de la escola”, comentava.

Des de la presència salesiana volien manifestar que sentien molt el que havia passat i que volien ser Comunitat Educativa que acompanya i se solidaritza amb qui pateix. “Avui sentim que ens falta una part de la nostra família salesiana i volem expressar-ho estant aquí reunits, en actitud de respecte i silenci.

La veritat és que davant del dolor i del patiment de vegades no sabem què dir, com reaccionar. Sentim ràbia, tristesa, impotència… Potser l’únic que podem fer és estimar, abraçar, posar el nostre cor; acompanyant-nos, com estem fent en aquests moments, treure de nosaltres mateixos el millor que tenim. I manifestar que el més important són les persones”, expressaven.

L’acte va comptar amb l’agraïment de tot el professorat i el personal de l’escola a moltes famílies i a nombroses entitats i institucions que han contactat amb la presència salesiana com a senyal de dol. “L’oferiment d’ajuda constant, les mostres de condol i afecte que ens han posat de manifest, especialment en relació amb les alumnes que han perdut la mare en una situació tan tràgica. Gràcies a tots i totes!”.

Tot seguit es va fer un minut de silenci i l’acte va acabar amb una pregària. «Ha estat una estona de recolliment i reflexió que ens han ajudat a sentir-nos més units i recordar-nos que som una família, tant en els moments de joia com en els de dificultat».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El león

El león

Una sombra de humildad Nunca fui un león de carne y hueso. Soy el icono del león que secularmente ha representado al evangelio de san Marcos. Nací del pincel de Lorenzone, el artista turinés a quien Don Bosco encargó pintar el imponente cuadro que preside la...