Arranca el Campobosco 2022: ‘Atreveix-te, confia i viu!’

30 julio 2022

l

Una nova edició del Campobosco salesià està en marxa. El #CPB22 ha començat amb el lema ‘Atreveix-te, confia i viu!’.

En la tarda del dissabte 30 de juliol, els 780 participants del Campobosco es van trobar a Barcelona. Aquests joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) es van reunir per a ser acollits a Salesians Martí-Codolar i Salesians Horta, les dues cases barceloneses on s’hostatjaran durant dues nits. Procedeixen de presències salesianes de les dues Inspectories dels Salesians a Espanya (Santiago el Mayor i Maria Auxiliadora), de la Inspectoria Maria Auxiliadora de les Salesianes a Espanya i de la Inspectoria dels Salesians a Portugal

Els joves, cansats del viatge que els ha dut a Barcelona, però amb una gran alegria pels dies que viuran visitant els llocs de Don Bosco i María Mazzarello, es van acomodar amb els seus equipatges i motxilles en les habitacions disposades per al seu hostalatge. Després d’instal·lar-se, es visqueren moments de retrobaments amb un gran nombre d’abraçades, petons i molts somriures.

Alguns dels joves van transmetre les seves sensacions en arribar a la presència salesiana d’Horta. Alejandro Ramírez, de Salesianes Sevilla-Nervión, va comentar que “després d’un viatge de 16 hores, la il·lusió que portàvem ens ha ajudat perquè el trajecte no es fes tan pesat”. Per la seva part, Beatriz Sánchez, de Salesians Alacant, va dir que “tenim moltes ganes de començar i, sobretot, de nodrir-nos de l’experiència del que és  salesià en el més pregon del nostre cor”. “Moltes hores de viatge, una mica pesat, però entre tots s’ha fet més amè, amb moltes ganes de començar”, comentà també.

Després, arribà el moment més esperat del dia, la inauguració del Campobosco a les 22 hores, un acte senzill d’una mica més d’una hora de durada. Els joves, asseguts en el pati del col·legi davant l’escenari, van fruir de l’acte. Es va presentar cada Inspectoria, l’Equipo 0 i l’Equipo de Comunicació. Els participants  van aprendre l’himne oficial d’aquesta edició, composat pel cantant Nico Montero. A més de la salutació de l’equip coordinador, va haver-hi una primera reunió de grup. També hi va haver temps per a unes actuacions musicals de distintes cases salesianes. La primera jornada va acabar amb les tradicionals Bones Nits, que donà Sor Charo Ten, inspectora de las Salesianes.

“Deixeu que cada lloc us parli”

En les seves paraules, Charo Ten va dir als nois i a les noies que “l’eslògan del Campobosco és un gran reclam publicitari per a qualsevol jove fora de l’ambient salesià”. “Quan veus la vida des d’uns valors, se la llegeix com a missió i ens sentim protagonistes”, va destacar. La Inspectora de les Salesianes a Espanya va recordar la importància de las dues presències salesianes que han acollit els joves a Barcelona: Salesians Martí-Codolar i Salesians Horta. També va esmentar la celebració dels 150 anys de fundació de l’Institut de les Filles de Maria Auxiliadora en 1872 com un moment especial.

 

Els joves allotjats a Martí-Codolar van tornar-hi en acabar la inauguració del Campobosco. Els esperava un desitjat i necessari descans per a preparar el dia següent: la visita als llocs salesians de Barcelona.

 

Viva el Campobosco

El Campobosco és una trobada multitudinària organitzada per la pastoral juvenil salesiana d’Espanya i Portugal, en la qual els joves participants recorren la terra on va néixer el carisma salesià, la terra de Don Bosco i de Madre Mazzarello, apropant-se a la seva experiència espiritual i a la seva resposta creient.

 

Amb l’actual, que se celebra del 31 de juliol al 8 d’agost, ja en són catorze les edicions celebrades, des de què en 1981 es dugués a terme la primera a Mohernando (Guadalajara). Va ser en la tercera edició, celebrada en 1986, la que es va organitzar per primera vegada per a viatjar i visitar los llocs salesians d’Itàlia, retornant amb gratitud la visita que el sant torinès va fer en 1886 a Barcelona, dos anys abans de morir.

 

Posteriorment es van celebrar les edicions de 1988 (commemoratiu del centenari de la mort de Don Bosco), 1991, 1994, 1997, 2001, 2004, 2007, 2010, 2014, 2018 i l’actual, de 2022. En total, s’estima que han sigut uns 7.500 joves els que han participat d‘aquesta experiència salesiana.

 

Segueix el Campobosco 2022

Instagram: mjs_es
Youtube: SalesianosEs
Twitter: @MJS_es
Facebook: MJS España

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…