La guia de carrers d’Utrera es prepara per a la inauguració de la plaça en honor al salesià Juanjosé Gutiérrez Galeote

23 enero 2023

Salesians Comunicació

l

El proper dia 31, festivitat de Sant Joan Bosco, a les 10:45 h, s'inaugurarà per part de l'ajuntament d'Utrera la plaça en homenatge al salesià mort el 2020 als 45 anys.

Durant el gener del 2021, coincidint amb la festivitat de Sant Joan Bosco, es va donar conèixer l’aprovació per part de la Junta de Govern Local d’Utrera de concedir un espai públic a la memòria del salesià a Juanjosé M. Gutiérrez Galeote.

Un any després de la seva mort s’anunciava que l’espai comprès entre el carreró de la Fruta i carrer El Coronil, havia de ser retolat com a plaça reverend Juanjosé Gutiérrez Galeote,sdb. Ara, el 31 de gener del 2023, arriba el moment de l’esperada inauguració en què hi seran presents familiars i amics.

La seva sorprenent mort el mes de gener de l’any 2020, quan només tenia 45 anys, va commocionar tota la ciutat ja que Juanjosé va deixar una profunda empremta en tots els que el van tractar. José María Villalobos, alcalde d’Utrera, va recordar el seu enterrament “com el més multitudinari d’Utrera des de fa molts anys; i és que Juanjosé va ser una persona realment extraordinària que t’omplia l’ànima cada cop que hi creuaves dues paraules”.

Juanjosé va gaudir en vida d’una gran popularitat, gràcies a la seva inqüestionable personalitat guanyant-se l’afecte de tots aquells que van tenir la sort de compartir moments amb ell, simpàtic amb un humor característic del seu Cádiz natal, hiperactiu i proper va tenir una intensa vida de lliurament, en concret, més de 25 anys al servei dels altres. Era un sacerdot confrare, que coneixia les claus més profundes de la Setmana Santa fins al punt que estava previst que l’any de la seva mort oficiés el Pregó de la Setmana Santa d’Utrera.

Com a director va ser tenaç, amb dots de comandament i una enorme capacitat per organitzar i activar la vida del centenari col·legi d’Utrera, lliurant-se a les causes més notables amb altruisme, mogut per l’amor als altres.

La que serà la nova “Plaça Juanjosé Gutiérrez Galeote, SDB” és una placeta amb parc de jocs infantils, zona verda i instal·lacions esportives que ha estat reformada recentment

L’alcalde d’Utrera ha declarat que “amb la retolació d’aquest carrer, Utrera ret homenatge a un dels seus veïns més estimats, una persona reconeguda en la seva vocació, de la qual en va fer la seva professió i la seva vida, a qui vaig tenir la sort de conèixer i que va exercir amb humilitat, com ell era”.

Juanjosé va néixer a Cádiz capital, l’any 1974, i la seva vida i obra no s’entén sense la forta influència dels Salesians, a l’escola dels quals entraria amb 6 anys, quedant vinculat de per vida. El 1989, a la seva ciutat natal va començar l’aspirant i el 16 d’agost de 1993 va professar, després va començar a treballar per a la Congregació als centres de Granada, Algeciras, Sevilla, La Palma del Condado, La Línea de la Concepción, Huelva , Alcalá de Guadaíra, Puebla de la Calzada i Utrera, ciutat on va arribar l’any 2014 com a director.

El seu caràcter personal, alegre i proper, va fer que es guanyés l’afecte de la gent allà on fos. De fet, durant els seus anys d’estada a Utrera, Juanjosé Gutiérrez Galeote es va convertir en un utrerà més.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…