La il·lusió de retrobar-se i recordar plegats després de 50 anys

30 mayo 2023

Antics Alumnes Salesians Girona / Salesians Comunicació

l

Un grup d'exalumnes que van estudiar al desaparegut Col·legi Seminari Salesià de Girona, reconvertit des de fa molts anys en l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà, reviuen la seva infància i adolescència després de més de mig segle.

El 19 i 20 de maig va tenir lloc una d’aquelles trobades que no s’obliden, d’aquells moments que et permeten reviure la infància i l’adolescència, amb aquells companys i amics amb qui vas compartir tant.

Aquest estiu del 2023 es compleixen 53 anys des que el grup d’estudiants del Col·legi Seminari Salesià de Girona va acabar el 1970 el 6è de Batxillerat. Va ser la primera promoció que va finalitzar el Batxillerat al centre. Alguns estudiants es van preparar per ser capellans, i altres van estudiar diferents carreres.

«Érem un grup de 26 companys en aquest curs, i per a aquesta gran trobada n’hem pogut reunir 22, procedents de Lleó, Madrid, Navarra, Saragossa, Menorca, Cuenca i Catalunya. 3 d’ells malauradament ja no són entre nosaltres», explica Carlos J. García-Alzórriz Pardo, integrant del grup.

A la jornada del divendres 19 de maig el grup va visitar l’antic Col·legi Seminari, actualment Institut Narcís Xifra i Masmitjà i la capella de Maria Auxiliadora, per després fer un dinar fratern. A la tarda van visitar la ciutat i Girona Temps de Flors, una exposició de flors que inunda els carrers i edificis de la Ciutat des del 1954. A Girona els van acompanyar en Joan Gonzàlez Torres, president dels Antics Alumnes i en absència del Consiliari, P. Joan Codina Lanaspa, el rector de la parròquia salesiana de Santa Eugènia Josep Maria Camprubí i Rovira.

El dissabte 20 van visitar la casa de Can Prats, a Barcelona, on van comptar amb l’acolliment i l’explicació d’Ángel Asurmendi, inspector sortint de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, i Josep Maria Maideu, rector de la parròquia Santuari Maria Auxiliadora de Sarrià. També hi va haver temps per acostar-se al cementiri municipal de Sarrià i visitar el panteó dels Salesians. La trobada va acabar a Can Prats amb un dinar molt emotiu, després que les mesures restrictives per la pandèmia de fa un any van recomanar endarrerir la traboda fins ara.

1 Comentario

  1. josep maria camprubi i rovira

    Moltes gràcies.
    A Girona els van acompanyar en Joan Ganzàlez Torres, president dels Antics Alumnes i en absència del Consiliari, P. Joan Codina Lanaspa, el rector de la parròquia salesiana de Santa Eugènia Josep Maria Camprubí i Rovira.

    Responder

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Actualidad
‘Los hijos del dolor’, el trabajo de los Salesianos en Colombia con los enfermos de lepra

‘Los hijos del dolor’, el trabajo de los Salesianos en Colombia con los enfermos de lepra

Misiones Salesianas, en colaboración con el programa de Televisión Española (TVE) Pueblo de Dios, viajó el pasado mes de noviembre a Colombia para reflejar el trabajo de los misioneros salesianos en ambas inspectorías, con sucesivos capítulos para reflejar la labor salesiana en Bogotá, Agua de Dios, Barranquilla y Cali.

BlogsLas cosas de Don Bosco
El león

El león

Una sombra de humildad Nunca fui un león de carne y hueso. Soy el icono del león que secularmente ha representado al evangelio de san Marcos. Nací del pincel de Lorenzone, el artista turinés a quien Don Bosco encargó pintar el imponente cuadro que preside la...