La parròquia Sant Antoni Abat de València pelegrina a la “Barcelona salesiana”

15 julio 2024

l

Per tancar un curs escolar marcat pel 125è aniversari de la presència salesiana.

Per tancar un curs escolar marcat pel 125è aniversari de la presència salesiana a València, del 28 al 30 de juny feligresos de la parròquia van visitar Barcelona per conèixer els llocs on va estar Don Bosco i refrescar la seva identitat i carisma salesià com a continuadors d’aquesta Història Viva a València. Convocats pel rector i director de la presència salesiana, Santiago Muñoz, més de quaranta persones dels diferents sectors de la parròquia van participar en aquest pelegrinatge a la Terra Santa salesiana.

«Des d´associats d´ADMA, membres dels grups de fe, antonians i altres feligresos van poder gaudir d´uns dies de convivència on la diferència d´edat no va ser un impediment, sinó una riquesa», afirmen els organitzadors.

La casa salesiana de Martí-Codolar va fer d’amfitriona acollint els pelegrins valencians durant aquests tres dies. Els bons dies i bona nit i alguna dinàmica nocturna van contribuir a mantenir l’esperit salesià. Entre els diferents llocs salesians que van poder visitar destaquem Salesians Sarrià, Salesians Tibidabo i la Sagrada Família, entre d’altres.

Amb aquest esdeveniment, la presència salesiana continua les celebracions del 125è aniversari que finalitzaran el proper mes de novembre.

UNS COMENÇAMENTS SENZILLS EL 1898

El 28 de novembre del 1898 el beat Felipe Rinaldi, inspector de l’Espanya salesiana va viure el començament d’aquesta obra a la barriada del carrer Sagunt. Una casa que, amb uns començaments senzills, va tenir uns moments esplèndids des dels seus orígens fins a la dècada 1910-1920 gràcies al treball de salesians com Guillermo Viñas, director que va deixar empremta profunda en aquesta obra. Més tard, després de la penombra de la guerra civil, va aconseguir recuperar el seu servei incansable a les dècades 1946-1966, en col·laboració amb l’arquebisbe de València, el salesià Marcelino Olaechea, amb un segell pastoral que va marcar unes arrels profundes.

UNA CASA SALESIANA COMPLETA

Actualment és una casa salesiana completa, amb tots els ambients pastorals i una sèrie de propostes que tenen com a finalitat l’educació i l’evangelització dels joves (Itinerari d’Educació a la Fe, Esport Educatiu, Animació vocacional, Art) per fer d’ells, en paraules de Don Bosco, bons cristians i honrats ciutadans. Una casa que posa especialment la seva mirada a atendre els nois i les noies en situació de més vulnerabilitat en tots els ambients i, sobretot, en els diferents projectes socials. També a la casa hi ha una sèrie de Serveis Inspectorials i les seus de la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás i l’ONGD Bosco Global.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Actualidad
¡Gracias, don Ángel!

¡Gracias, don Ángel!

Estábamos en el aula del Capítulo General 27, junto a otros 250 salesianos de todo el mundo, cuando comenzó la votación para elegir al nuevo Rector Mayor. Comenzó a salir el nombre de Ángel Fernández Artime, que terminaba como inspector en Argentina y había sido...

Actualidadssm
Especial Rector Mayor: 10 años 10 aguinaldos, una propuesta clara

Especial Rector Mayor: 10 años 10 aguinaldos, una propuesta clara

El segundo artículo de esta serie conmemorativa es un breve recorrido por los temas tratados en los aguinaldos del cardenal Ángel Fernández Artime durante 10 años. El próximo 16 de agosto renunciará en su cargo como Rector Mayor de la Congregación Salesiana, lo hará rodeado de jóvenes de todo el mundo que están participando el el Sínodo Salesiano de los Jóvenes. Todos ellos conocedores de la propuesta clara de D. Ángel en sus aguinaldos.