L’Ajuntament de València i la Fundació FISAT signen el conveni de col·laboració per desenvolupar el projecte Infància Orriols

15 diciembre 2022

FISAT

l

S'atendran més de 150 infants i adolescents del barri d'Orriols amb accions d'intervenció directa i acompanyament.

Isabel Lozano, regidora Delegada de Serveis Socials, i Monti Garrido, directora de la Plataforma Social de València Sant Antoni Abat de FISAT, àrea en què s’integrarà el projecte ‘Infància Orriols, han subscrit l’acord de col·laboració.

Des de la fundació FISAT s’assumeix aquest nou projecte amb el compromís d’atendre més de 150 infants i adolescents del barri d’Orriols amb accions d’intervenció directa i acompanyament.

La tasca del PAI Orriols

A semblança dels Centres d’Atenció Diurna que gestiona FISAT, el projecte Infancia Orriols realitza una tasca preventiva adreçada a infants i adolescents en situació de risc, que faciliti processos orientadors, la plena inserció social mitjançant serveis de suport socioeducatiu i familiar, de lleure i temps lliure.

És un recurs obert d’atenció diürna inserit de manera activa i participativa a la zona. Es realitza una intervenció integral especialitzada amb menors entre 6 i 17 anys que necessiten atenció específica i per criteris de protecció, territorialitat i idoneïtat són inscrits al projecte.

També ofereix accions d’intervenció amb alumnat de secundària amb problemes d’adaptació i risc d’abandonament escolar primerenc, intervenció específica amb famílies i prevenció de la desprotecció.

Un factor que cal destacar és que l’Infància Orriols treballa en xarxa per unir sinèrgies a través de la coordinació amb entitats dins de la zona així com amb els propis recursos de la fundació, i afavoreix iniciatives específiques de les entitats del territori per enfortir xarxes de suport a la infància.

El programa té un pressupost de 300.000 euros per anualitat. Les derivacions dels destinataris i destinatàries del recurs les realitzen els Serveis Socials municipals que valoren les situacions de necessitat de les famílies incloses als programes i planifiquen les actuacions per minorar les condicions de vulnerabilitat o exclusió que els afecten.

FISAT

La Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás- FISAT és una entitat sense ànim de lucre que aglutina els projectes socials salesians de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Aragó.

FISAT compta amb una àmplia experiència en l’atenció a la infància i la joventut més vulnerable amb la gestió de centres de dia i projectes de suport educatiu, a més d’altres recursos com ara residències d’acollida de menors. A la ciutat de València atén 150 infants i adolescents als districtes de La Saïdia i Quatre Carreres.

FISAT compta actualment amb 35 projectes i atén més de 1.500 destinataris i destinatàries, principalment menors i joves en situació o risc d’exclusió social.

Les tipologies de projectes són: recursos residencials, recursos socioeducatius, recursos dinserció sociolaboral; recursos de desenvolupament comunitari, Sensibilització i Voluntariat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…