Les plataformes socials salesianes acompanyen més de 56.000 persones durant l’any 2021

30 agosto 2022

Coordinadora Plataformes Socials Salesianes

l

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes presenta la memòria 2021 en què es recull tota la feina que les entitats membres i totes les persones que en formen part han realitzat en favor de les persones més vulnerables de la societat.

La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes presenta la memòria 2021 en què es recull tota la feina que les entitats membres i totes les persones que en formen part han realitzat en favor de les persones més vulnerables de la societat. Una activitat que ha estat marcada per noves maneres de treballar i de seguir complint amb la nostra comesa, adaptant-nos en una nova era post pandèmia.

Durant 2021,  56.164 persones van participar en algun dels més de gairebé 600 projectes que les plataformes socials salesianes desenvolupen a 77 municipis gràcies als més de 3.718 treballadors i més de 1.500 persones voluntàries, amb la col·laboració de diferents entitats finançadores.

«El 2021 també ha estat un any en què han sorgit noves oportunitats, que, gràcies a la feina de l’equip tècnic de la CEPSS, es podran concretar en nous projectes que s’han posat en marxa aquest gener de 2022. Cal destacar el Programa d’Innovació per a la Prevenció de la Institucionalització en la Infància (PIPII), que s’estendrà fins l’any 2024, i que aporta un valor d’innovació, treball en xarxa i prevenció que ens en fa estar especialment orgulloses. PIPII és un cant a la infància empoderada, que té veu en les decisions que concerneixen els seus processos vitals” diu Paco Estellés, president de les entitats, a la presentació de la publicació.

Projectes propis de La Coordinadora

Una nova edició de Toma las Riendas pràcticament en línia, la continuació del programa d’acollida a joves sol·licitants de protecció internacional i del programa d’orientació jurídica, la renovació del Sistema de Protecció a la Infància, Joves i Persones Vulnerables i la publicació d’una investigació qualitativa de la dona migrant “Tantas vidas en una sola”, han estat algunes de les fites que es reflecteixen a la memòria. Al que també s’hi afegeix el treball de l’àrea d’economia de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes a través de la qual es canalitzen totes les sol·licituds de subvenció, les justificacions i els requeriments que generen i que s’emporta gran part d’esforços i temps de treball de lequip humà.

Les plataformes socials salesianes continuen treballant per continuar sent un referent significatiu de l’acció i les polítiques socials i educatives d’Espanya i consolidar-se com un espai vertebrador de reflexió, formació i innovació sobre la resposta salesiana en l’àmbit social.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…