L’espera ha merescut la pena: Salesians Sant Joan Bosco de València estrena “El gran Showman”

12 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia la iniciativa solidària veu la llum amb més de 200 participants de tota la comunitat educativa els beneficis dels quals van destinats íntegrament a les ONG Fons Mundial per a la Natura (WWF), Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (Fisat) , l'Agència de l'ONU per als Refugiats (Acnur) i Càritas.

El Col·legi Salesià Sant Joan Bosco de València va estrenar el divendres 6 de maig el musical «El gran showman», una iniciativa solidària amb més de 200 participants entre pares, mares, professorat, alumnes, exalumnes, personal d’Administració i Serveis, i membres de tota la comunitat educativa, els beneficis del qual aniran destinats íntegrament a les ONG Fons Mundial per a la Natura (WWF), Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (Fisat), l’Agència de l’ONU per als Refugiats (Acnur) i Càritas.

El projecte va rebre la menció de Projecte de Recerca i Innovació Educativa (PIIE) atorgat per la Generalitat Valenciana, la felicitació de la Casa Reial per la seva contribució a la societat i va ser finalista autonòmic als Premis Nacionals d’Acció Magistral.

Els directors del projecte expliquen que el camí per a ells no ha estat senzill a causa de l’aturada de la pandèmia a dues setmanes de l’estrena al març del 2020. “Hem aconseguit fer-ho realitat. El nostre objectiu principal és oferir un viatge al·lucinant a través de la història de Barnum i les cançons que han estat aplaudides a tots els cinemes i teatres del món. Aquest somni no hagués estat possible sense la feina constant i la il·lusió de les gairebé 200 persones implicades en el projecte. Gràcies als participants en primer lloc per les hores d’assaig i dedicació i també a tantes persones que darrere del teló, d’una manera o altra, han invertit temps i esforços per aconseguir aquest espectacle musical que permet tancar el cercle que va començar al setembre de 2019”, afegeixen.

«És la història del ‘somni salesià’, de l’excel·lència inclusiva que abandera aquest col·legi on un ciutadà que surt d’allò més baix aconsegueix amb esforç, fe i persistència assolir una vida millor sent capaç de ressorgir de les cendres i reinventar-se una i una altra vegada -afegeix el comunicat-. Tot un cant a l’amistat, l’amor, la família i l’acceptació de l’ésser humà tal com és, sense menysprear pel color de pell, estatura, volum o diferència de qualsevol mena”.

La història explica la part de la vida de P.T. Barnum qui acaba de perdre la feina d’oficinista perquè l’empresa per a la qual treballava se n’ha anat a la fallida als Estats Units, al segle XIX. Desitjós d’oferir a la seva dona Charity i les seves dues filles la vida que sempre els havia promès, Barnum s’embarca en un projecte colossal: crear un gran i sorprenent espectacle circense. Per això, aquest inventor del “show business” buscarà artistes únics, des de nans, a dones barbudes, equilibristes i tota mena de xous imaginatius. El seu lema: per fer alguna cosa nova cal fer una cosa poc convencional.

“Els números que veuran sobre l’escenari tenen una força especial que els mantindran enganxats a la butaca. Com a la pel·lícula, no venim a jutjar la figura de PT Barnum, sinó a descobrir el valor de la família, l’amistat, l’amor, els principis, la incorrecció picaresca, la recerca de la felicitat. És la història inspirada en l’ambició i la imaginació d’una persona que encarna el naixement del món de l’espectacle”, afegeixen els directors.

Amb més de 2.500 entrades venudes en dos dies les representacions del musical tenen lloc al Col·legi Salesià Sant Joan Bosco els dies 6, 7, 8, 14, 15 i 22 de maig

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.