L’EUSS acull set-cents futurs enginyers i enginyeres en un inici de curs amb nova direcció

25 septiembre 2023

Per EUSS

l

El Dr. Ignasi Florensa és el nou director de l’escola universitària, que ha arrencat el curs aquest 12 de setembre pels i les estudiants de primer any i el 18 per la resta de cursos.

L’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) arrenca un nou curs acadèmic amb una reestructuració a l’equip directiu i una cohort d’estudiants a la que se li sumen 209 nous alumnes. El punt culminant d’aquesta renovació és l’arribada del Dr. Ignasi Florensa Ferrando com a nou director, en substitució del Dr. Andreu Moreno Vendrell. Els canvis en l’equip arriben en un moment d’auge per la professió. Es calcula que Espanya necessitarà incorporar 200.000 enginyers i enginyeres els propers deu anys.

Un equip renovat amb mirada al futur

El Dr. Ignasi Florensa Ferrando inicia una nova etapa com a nou director de l’EUSS. Un canvi que no ha vingut en solitari, ja que l’equip directiu s’ha renovat també en altres càrrecs, com el nomenament del Dr. Jaime López Marco com a nou coordinador de l’Àrea Universitat-Empresa i Innovació Docent, rellevant precisament a Florensa.

D’altra banda, el Dr. Víctor Martínez Junza assumeix el càrrec de cap d’estudis, prenent el relleu de Víctor Gallardo Espinal. Manoli Alcaraz Esquinas continuarà en la seva funció com a administradora, mentre que la Dra. Marta Mata Burgarolas seguirà com a secretària acadèmica. Així mateix, el Departament de l’Estudiant, des d’on es realitza la gestió de les beques, passarà a ser Àrea de l’Estudiant i a formar part de l’equip directiu, amb la Dra. Maria Montserrat Cortina Puig com a responsable.

Una professió en auge

Les dades de l’Observatori de l’Enginyeria d’Espanya asseguren que Espanya necessitarà incorporar almenys 200.000 enginyers i enginyeres els propers deu anys per cobrir les necessitats de les empreses, tant del sector industrial com dels serveis. En l’entorn actual, clarament marcat per la digitalització i la tecnologia, les professions que requereixen coneixements tècnics estan experimentant un creixement cada vegada més notable. Les empreses, especialment, estan prenent consciència de la importància de comptar amb professionals tecnològics dins dels seus equips.

L’EUSS, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ofereix una àmplia gamma d’opcions d’estudis d’Enginyeria. Els graus més sol·licitats per aquest curs han estat Enginyeria en Automoció, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, on s’han cobert totes les places. D’altra banda, els graus d’Enginyeria Mecànica, Enginyeria en Organització Industrial, Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica, i el doble grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, també han tingut una alta demanda.

El model educatiu de l’EUSS, “Engineering by doing”, s’emmarca dins de la pedagogia de treball per competències i es desenvolupa sobre la base de les activitats didàctiques més adequades on el treball per projectes i les pràctiques en empreses prenen un protagonisme destacat.

Addicionalment, l’EUSS ha estat propulsora per segon any consecutiu de l’augment de la partida de beques perquè tant el seu alumnat com estudiants de nou accés puguin sol·licitar un ajut econòmic per al curs vinent a l’hora de cursar el seu grau d’enginyeria. En total s’han destinat 182.834 euros a ajuts per al curs 2023 – 2024, un 17% més que l’any passat i més d’un 30% que fa dos anys.

Sobre l’EUSS

Amb una tradició educativa que es remunta a finals de segle XIX, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià és una institució d’estudis superiors que té com a missió la formació i el desenvolupament integral dels futurs enginyers i
enginyeres i responsables industrials, posant un accent especial en la part pràctica dels estudis i en la inserció laboral, alhora que es promou la participació activa i l’esperit emprenedor.

L’EUSS ha posat en marxa el programa Engineering by doing, una proposta formativa que s’estructura des de la perspectiva del desenvolupament de les competències professionals de l’alumnat. Aquest programa és el resultat d’un
projecte basat en una consulta a l’entorn socioeconòmic (empresariat, representants de l’àmbit universitari i agents socials).

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…