L’EUSS dota d’eines als seus estudiants i docents per treballar la salut mental

17 octubre 2023

EUSS

l

El proper 25 d'octubre es farà una xerrada als i les joves universitàries sobre la importància de prevenir i cuidar la salut a tots els nivells.

Una de cada tres persones que telefonen al 024 tenen menys de 30 anys. La majoria són docents buscant eines per al seu alumnat. Són dades oficials de la Línia 024 d’atenció a la conducta suïcida que s’han fet públiques aquest octubre, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. Per a reforçar els recursos del seu professorat i conscienciar als seus alumnes i alumnes, l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) porta mesos treballant mà a mà amb el programa Ocell de FoC Barcelona Nord, una prova pilot de la Generalitat de Catalunya pensat per a acompanyar i millorar el benestar emocional dels joves.

De fet, el pròxim 25 d’octubre tindrà lloc una xerrada sobre la salut mental per a l’alumnat. La conferència s’inclou en l’assignatura d’Antropologia i se suma a altres accions pensades per a sensibilitzar sobre la necessitat de cuidar la salut a tots els nivells, també mental. “Al maig ja es va dur a terme una formació per a sensibilitzar i aportar eines als professors i professores que ajudin a detectar i prevenir problemes de salut mental dels joves universitaris”, explica Ignasi Florensa, “Ara arriba el torn dels i les estudiants”.

El nou director de l’EUSS recorda que “la detecció precoç dels trastorns mentals i rebaixar l’estigma social és clau” en aquesta lluita, així com “propiciar les eines indispensables per a ajudar a canalitzar-lo a temps quan sigui necessari”. Per a això, segons Florensa, també és imprescindible saber detectar els senyals d’alarma i els factors de risc que existeixen.

El programa Ocell de Foc-Eco Jove està impulsat per la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una prova pilot que té com a objectiu afavorir l’atenció de joves d’entre 16 i 30 anys amb problemes de salut mental amb un servei integral pensat per a acompanyar i millorar la seva autonomia personal i facilitar la construcció d’una vida independent.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
No sin mi móvil

No sin mi móvil

Estoy seguro de que más de una vez te has echado la mano al bolsillo o al bolso nada más cerrar la puerta de casa pensando que te habías dejado las llaves o la cartera. Y estoy más que seguro de que alguna vez has tenido la misma sensación con el teléfono móvil,...