‘Más cerca’: Escoles Catòliques i Salesians comparteixen objectius per reforçar la missió educativa

22 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Durant el matí del 21 de juny, l'equip coordinador d'Escoles per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, encapçalat pel salesià Miguel Canino, va rebre a Sevilla la visita de Pedro J. Huerta, Secretari General d'Escoles Catòliques.

Durant el matí del 21 de juny, l’equip coordinador d’Escoles per a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, encapçalat pel salesià Miguel Canino, va rebre a Sevilla la visita de Pedro J. Huerta, Secretari General d’Escoles Catòliques.
 
Durant aquest any aquesta entitat, que representa la Federació Espanyola de Religiosos d’Ensenyament-Titulars de Centres Catòlics (FERE-CECA) i d’Educació i Gestió (EyG), va posar en marxa el projecte ‘Más cerca’ amb l’objectiu de conèixer de primera mà cadascuna de les entitats titulars, la seva estructura i els òrgans de govern i gestió, dialogar amb els responsables d’àrees de treball, acudir a la seu o conèixer les programacions i els projectes estratègics.

En aquesta trobada, que va comptar també amb la participació del salesià Jordi Lleixà, delegat de Pastoral Juvenil, va haver-hi ocasió d’aprofundir en els interessos i inquietuds, especialment sobre l’actual panorama educatiu, així com les mesures previstes per la institució per assegurar el manteniment dels seus centres a mitjà i llarg termini. Pedro J. Huerta Nuño, religiós de l’ordre de la Santísima Trinidad y los Cautivos, Província de l’Esperit Sant, va ser elegit Secretari General d’Escoles Catòliques el 19 de juny del 2020 per la Junta Directiva/Confederal.

Cal destacar que Huerta va ser Ministre Provincial (Superior Major) dels Trinitarios del Espíritu Santo de 2015 a 2020, i president de la Fundació Educativa Santísima Trinidad des del 2018 fins al setembre del 2020. És expert en pastoral escolar i coneixedor del món educatiu per la seva dilatada experiència com a professor i per ocupar diferents càrrecs directius. Durant la jornada va poder conèixer el full de ruta de Salesians per reforçar la missió educativo-evangelitzadora dels centres al projecte carismàtic, recollida en el Projecte Inspectorial d’Escoles.

Escoles Catòliques actualment integra més de 2.000 centres educatius, la majoria amb algun nivell concertat. D’aquesta xarxa, la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora compta amb 59 col·legis repartits en 8 comunitats autònomes amb 39.958 alumnes i 2.742 docents. L’oferta educativa inclou 157 unitats de 2n Cicle d’Infantil, 335 d’Educació Primària, 296 d’ESO, 88 de Batxillerat, 52 Cicles de FP Bàsica, 85 Cicles Formatius de Grau Mitjà i 73 de Grau Superior.

La visió estratègica marcada per la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora està estructurada al voltant de cinc nuclis: enfortir la identitat carismàtica; organització i estratègia; cura de la Comunitat Educativo-Pastoral, escola inclusiva i popular, i innovació pedagògica.

En el desenvolupament d’aquesta estratègia, l’equip d’escoles de la Inspectoria està fent una aposta pel treball en xarxa entre els centres, per l’acompanyament en innovació, per la formació professional, per la coordinació de projectes europeus i per a la formació de les persones.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

Socialssm
El proyecto Nono Nails de Pinardi-Las Naves ganador de la 10ª edición de Gira Jóvenes de Coca-Cola

El proyecto Nono Nails de Pinardi-Las Naves ganador de la 10ª edición de Gira Jóvenes de Coca-Cola

Desde el mes de enero 65 chicos y chicas de Grado Medio y Formación Profesional Básica de Pinardi-Las Naves en Alcalá de Henares han participado en la 10ª Edición de Gira Jóvenes, programa que, desde 2012, promueve el desarrollo personal y profesional de los...

Familia Salesianassm
6 nuevos Salesianos Cooperadores en Fuenlabrada: “la Santidad consiste en estar siempre alegres”

6 nuevos Salesianos Cooperadores en Fuenlabrada: “la Santidad consiste en estar siempre alegres”

Hoy la familia salesiana y la sociedad en la que vivimos, tienen motivos para estar de fiesta. Una fiesta que nos provoca júbilo y nos transmite esperanza. En la sociedad actual, llama la atención que un grupo de personas seglares hagan comunitariamente “una...