Milers de corredors es posen les sabatilles per Don Bosco

5 febrero 2024

Salesians Comunicació

l

Les presències salesianes convoquen carreres populars emmarcades en la festivitat de Sant Joan Bosco, amb fins solidaris. Salesians Carabanchel, cros amb més solera, celebra, aquest 2024, la seva 55ena edició amb un sentit homenatge al salesià Pepe Juarros, ànima de la cursa madrilenya.

Milers de corredors es posen les sabatilles per diferents causes solidàries a les cases salesianes amb motiu de la celebració de Don Bosco, fundador dels salesians, la celebració litúrgica del qual es va celebrar el 31 de gener passat.

Són moltes les presències salesianes salesianes que, al llarg del mes de gener i part de febrer, convoquen carreres solidàries animant les comunitats educativo-pastorals a córrer per diferents causes.

Aquestes proves solen tenir un recorregut entre 5 i 10 quilòmetres pels carrers propers a les presències salesianes. Els participants es divideixen en categories segons edats, des de benjamí fins a sènior, deixant fotografies per al record. Els primers a arribar a la meta són guardonats amb un reconeixement i també es lliuren guardons especials a les diferents edicions.

Mérida en benefici del projecte Murialdo

Alguns d’aquests exemples s’han pogut veure a ciutats que porten corrent durant nombrosos anys amb proves molt consolidades al circuit esportiu. Més de 800 corredors i 409 famílies es van reunir al Fons Popular de Mérida durant el diumenge 4 de febrer, en una cursa amb solera ja que es realitza des de 1994, i en aquesta ocasió en benefici del Projecte Murialdo.

A Jérez en suport de “Sempre Avanti”

El mateix dia va ser a Jerez de la Frontera la posada en marxa de la 10a edició de la seva carrera popular, que s’ha consolidat com una de les cites ineludibles a principis de cada any i es distingeix perquè discorre per barris molt populars de la ciutat i té un important fi social amb la seva contribució al projecte Sempre Avanti, que ajuda les persones sense sostre. El dissabte 3 es va celebrar la 9a edició de la cursa popular a Salesians Alacant, els beneficis dels quals aniran destinats a l’ONGD Bosco Global i la Fundació FISAT. El mateix dia en què Salesians Huelva té convocada la seva carrera pels voltants de la presència salesiana.

Solidaritat a les cames

A Salesians Sarrià la Don Bosco Run també s’ha fet el seu lloc en el calendari dels runners. Diumenge passat 28 de gener centenars d’esportistes van córrer pel projecte ‘Repassem junts’ que amb la col·laboració de la fundació Santa Dorotea i els Serveis Socials del Districte de Sarrià per donar suport als infants del barri un espai de convivència, educació i lleure.

Dimarts 30 va ser el torn de Salesians Carmona, la casa que va convocar els corredors de la localitat per un fi solidari. El Cross Popular Don Bosco de Puebla de la Calzada va ser dels primers a arrencar amb la prova celebrada el diumenge 14 de gener, la 21a edició, que compta amb el suport de la regidoria d’esport de l’Ajuntament de la ciutat.

Encara que ja no hi ha presència salesiana a Albacete capital, des de fa uns anys se celebra la Cursa Don Bosco al barri de San Pablo. La cinquena edició, que va tenir lloc el passat diumenge 28 de gener, va congregar desenes de participants de totes les edats. Els corredors no només van gaudir de la competició esportiva, sinó que van contribuir amb la seva participació a recaptar fons per al Centre Juvenil Fiesta del Árbol de la parròquia San Pablo.

55 edició del Cross Don Bosco a Carabanchel

Una de les curses amb més solera és el Cross Don Bosco de Carabanchel, que aquest any celebra la seva 55a edició i en què han participat prop de 2.300 corredors de 20 centres educatius o clubs d’atletisme. La cursa ha tingut lloc el diumenge 4 de febrer. Consta de quatre circuits i nou categories per edats, que permeten competir a tothom, des dels més petits fins als més grans.

La classificació general en totes les categories del Cross Don Bosco de Carabanchel la va comunicar el mateix centre el mateix diumenge en finalitzar la carrera al seu mur de Facebook i a totes les xarxes socials: twitter, instagram.

 

Este año, se realizó un homenaje al Salesianos Pepe Juarros, por su vida entregada a la misión salesiana. Mariano Sáez, director de la casa de Salesianos Carabanchel al inicio del Cross explicaba la razón de este homenaje y quienes participaron en él: autoridades municipales, autoridades salesianas y el propio homenajeado. El polideportivo de Salesianos Carabanchel lleva ya su nombre: “Polideportivo Pepe Juarros”.

Xabier Camino, delegado inspectorial de Pastoral de Salesianos Santiago el Mayor,  tomó la palabra para realizar este homenaje, porque como dijo: “Pepe ha sido y es el alma de este Cross en esta casa y en otras casas el alma del deporte salesiana”. Para él se reservó el dorsal 31, día en que se celebra Don Bosco.

 

Salamanca: “Tus sueños son mis pasos “

Amb més de 800 participants inscrits, i sota el lema “Tus sueños son mis pasos”,  Salamanca ha acollit la XXIX edició de la Cursa Popular Don Bosco celebrada també el diumenge, 4 de febrer. Organitzen la prova el Centre Juvenil Salesians Pizarrales i el Col·legi Salesià San José, amb el patrocini de l’Ajuntament de Salamanca. Consta de categories per a tots els públics. Com a novetat, aquest any hi haurà nous recorreguts per a algunes de les categories.

25 anys corrent a Valladolid

També el 4 de febrer, la Casa de Joventut Aleste ha organitzat a Valladolid la XXV edició de la Cursa Popular Don Bosco, amb el patrocini de l’Ajuntament de la capital pucelana. Consta de diversos circuits i categories perquè hi puguin participar corredors de totes les edats.

El diari “El Norte de Castilla” es va fer eco de la cursa que naixia fa 25 anys al barri de Pajarillos de Valladolid, com una alternativa a les drogues. Durant aquests 25 anys, prop de 40.500 corredors han participat en aquesta prova que ha estat possibles gràcies a l’ajuda de més de 2.500 voluntaris i 2.500 entitats col·laboradores.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…