“Per fi estem a Lisboa”

1 agosto 2023

Salesians Comunicació

l

Aquest dilluns 31 de juliol, 40 autobusos es van encarregar de traslladar-los des de les diferents cases de Salesians i Salesianes d'Espanya fins als llocs de residència per a tota aquesta setmana. Encara que van haver de matinar força, el viatge va servir per cantar, pregar, conèixer-se i, també, descansar.

Els 2.200 joves del Moviment Juvenil Salesià (MJS) d’Espanya ja són a Lisboa per participar a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) convocada pel papa Francesc. Aquest dilluns 31 de juliol, 40 autobusos es van encarregar de traslladar-los des de les diferents cases de Salesians i Salesianes d’Espanya fins als llocs de residència per a tota aquesta setmana. Encara que van haver de matinar força, el viatge va servir per cantar, pregar, conèixer-se i, també, descansar.

El grup espanyol del MJS s’allotjarà aquests dies a Estoril i Cascais. Des d’allà es traslladaran a Lisboa per participar als actes de la JMJ. A Salesians Estoril hi ha allotjats els participants que procedeixen d’Andalusia, Extremadura i Canàries. A les Salesianes de Cascais, els joves d’Aragó, Catalunya, el País Valencià, Regió de Múrcia i Pamplona. Finalment, al centre de les religioses de l’Amor de Déu de Cascais, pernoctaran els joves pelegrins de Galícia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, la Rioja, Castella i Lleó, Madrid i Castella-la Manxa.

En arribar als seus llocs d’allotjament, els joves, acompanyats per animadors, i un bon grup de salesians i salesianes, van ser acollits per voluntaris portuguesos que els van lliurar el kit del pelegrí, materials necessaris per a aquests dies, credencials, etc.

“Som els veïns del costat”

I a Estoril, als jardins del Casino, al costat del col·legi Salesià, es va celebrar el primer acte d’aquesta JMJ. La Conferència Episcopal Espanyola va organitzar una trobada d’unes set hores de durada per a tots els pelegrins espanyols. Es van donar cita uns 40.000 joves de 67 diòcesis, 11 moviments eclesials i 32 congregacions religioses per celebrar l’Eucaristia i, després, gaudir d’un festival de música Camins de Joventut, que va començar a les 21.00 i va comptar amb la participació d’artistes espanyols.

Tots els joves anaven vestits amb una samarreta que tenia com a lema “Som els veïns del costat”, a manera de salutació dels joves espanyols a Portugal. A la missa, el Cardenal Omella, president de la CEE, va explicar als joves que “evangelitzar és mostrar el rostre, la persona, el missatge de Jesús, el Fill de Déu: veritat, camí i vida per als homes i dones de tots els temps. I per això el Senyor compta amb vosaltres, compta amb tu i amb mi”. Com fer-ho? Per a l’arquebisbe de Barcelona fonamentals són les “paraules” i les “obres”: “Especialment amb les obres de caritat, de lliurament als més pobres i necessitats. Necessitats de bens materials, culturals i espirituals”.

El Rector Major i la Mare General a Lisboa

A la JMJ de Lisboa està previst que hi participin uns 9.000 joves del MJS de tot el món. El Rector Major dels Salesians, i cardenal electe, Ángel Fernández Artime, ja és a Lisboa per acompanyar els joves, i també la Mare Chiara Cazzuola, Superiora General de les Filles de Maria Auxiliadora. Tots dos tindran una trobada amb els joves procedents de cases salesianes a Salesians Estoril aquest dimecres 2 d’agost.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadEscuelassmx
La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

La tercera edición del Premio Don Bosco Junior defiende la vida submarina

Dentro del marco del Premio Nacional Don Bosco nació en 2022 el certamen ‘Premio Don Bosco Junior’, dirigido al alumnado más joven, que estén cursando de 4º a 6º de Educación Primaria o Educación Secundaria Obligatoria pertenecientes a colegios públicos, concertados o privados de la provincia de Zaragoza.