Roma acollirà, a l’agost, el Congrés Salesià de Comunicació 2024

19 julio 2024

ANS

l

Amb el títol «Donant forma al demà», entre l'1 i el 7 d'agost tindrà lloc aquesta iniciativa mundial organitzada pel Sector de Comunicació de la Congregació. Ana Mª Yuste, José Luis García, Carlos Martín i Javier Valiente seran els participants d´Espanya.

De l’1 al 7 d’agost de 2024, a les instal·lacions de la Universitat Pontifícia Salesiana (UPS) de Roma, es realitzarà el Congrés de Comunicació 2024, titulat «Shaping Tomorrow» (Donant forma al demà), una iniciativa del Sector de la Comunicació de la Congregació Salesiana i de la Facultat de Ciències de la Comunicació Social. Per part d´Espanya, participaran en aquest Congrés: Ana Mª YusteJosé Luis García, Carlos Martín i Javier Valiente.

El Congrés tindrà un caràcter científic, educatiu i pràctic, i també serà una continuació de les activitats i temes de l’Escola de Comunicació, a més de part dels esdeveniments relacionats amb el Bicentenari del Somni dels nou anys de Don Bosco. A més, oferirà l’oportunitat als participants de visitar Roma, els llocs salesians i els mitjans de comunicació vinculats al Vaticà.

«Estem organitzant aquest esdeveniment principalment per als Delegats de Comunicació de tot el món i per als qui treballen amb ells. Per tant, a més dels Delegats, també es convida a participar a la reunió altres persones involucrades en el treball de comunicació», afirma el salesià Maciej Makula, coordinador de la iniciativa.

L’objectiu principal del congrés, que es desenvolupa seguint les pautes del Sector (per a una comunicació evangèlica, sinodal, salesiana, convergent i artística), és ajudar a orientar la comunicació social a la Família Salesiana, així com ajudar a educar sobre una comunicació social correcta i efectiva dins de la Família Salesiana. Alhora, el Congrés de Comunicació 2024 també té com a objectiu conèixer i aprofundir cada vegada més en el món de la comunicació dels joves, amb els joves i per als joves, i crear xarxes globals de narració comunicativa per cultivar cristians madurs i ciutadans honestos. Perquè comunicar per als salesians sempre vol dir també educar i testimoniar.

Temes

S’hi abordaran nombrosos temes durant el programa; destacant entre ells:

    • Comunicar per créixer junts i fer-se proïsme;
    • Canvi d’època: cultura digital i intel·ligència artificial;
    • Educadors i comunicadors a la infosfera;
    • Creadors de nous llenguatges i paradigmes per a l’evangelització;
    • Comunicació interna i externa a l’Església i la Congregació Salesiana;
    • Ecologia, canvi climàtic, migrants i refugiats;
    • La comunicació de la trobada;
    • Directrius de la comunicació salesiana.

Una cita important preparada amb amor

En presentar el Congrés de Comunicació 2024, ideat i recolzat pel Sector de Comunicació Social (CS), el Conseller General, Gildasio Mendes, ha comentat que «es tracta d’una cita realment important, perquè és una part essencial del ‘somni’ que cultivem per a la comunicació de la Congregació. A través d’això, pretenem formar els Delegats de tot el món sobre els temes més emergents de la realitat actual, donar vida a una xarxa de comunicació oberta, integrada i efectiva al servei de l´Església i enriquir-nos mútuament en l´intercanvi recíproc d´experiències i visions”.

Des que es va llançar la iniciativa, el mes de febrer passat, s’han anat publicant diversos artículos que ajudaran els debats i treballs del Congrés.

La comunicació mediàtica a l’església en una època de canvi

Intel·ligència Artificial: deu preguntes fonamentals

Gen X, Gen Y, Gen Z, Gen Alpha, Gen C – diferències en la comunicació

Els joves com a protagonistes a les xarxes socials

Com cal comunicar l’ecologia? – Shaping Tomorrow

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilesssm
«Jóvenes rurales, presente y futuro de nuestros pueblos»

«Jóvenes rurales, presente y futuro de nuestros pueblos»

Bajo este lema, el albergue salesiano de Astudillo en Palencia acogía, entre el 7 y 8 de agosto, el Encuentro Autonómico de dinamización rural organizado por el Consejo la Juventud de Castilla y León, en colaboración con el Centro Juvenil Don Bosco de Villamuriel de Cerrato, la Diputación de Palencia y el Instituto de la Juventud de Castilla y León.

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
Así se vive el verano en los cursos de Formación

Así se vive el verano en los cursos de Formación

Los salesianos han organizado, una vez más, en este verano la formación de animadores y directores de Tiempo Libre. Logroño, Mohernando, Godelleta, Sanlúcar la Mayor, Llinars del Vallés y Castellote han sido los lugares que han acogido este tiempo formativo en el que los protagonistas son jóvenes que dedican su tiempo a la educación de chicos y chicas en sus Centros Juveniles.