Salesians Algeciras reuneix 25 professionals de diferents especialitats per reflexionar sobre el futur universitari de l’alumnat

28 marzo 2023

Comunicació Algeciras

l

Les III Jornades d'Orientació Universitària compta amb la col·laboració de la Universidad de Cádiz, Universidad Loyola Andalucía, Escuela Universitaria EUSA, Universidad de Educación a Distancia (UNED), CEU San Pablo, EU Virgen de Europa y Centro Universitario CEADE – Centro Universitario San Isidoro.

Durant la jornada de dimarts dia 28 de març III Jornades d’Orientació Universitària per a alumnat de Batxillerat del centre. El disseny i la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que se celebra amb caràcter bianual, reprèn en aquesta ocasió el format presencial de la primera edició ja que fa dos anys es van mantenir amb un format virtual degut a l’escenari de pandèmia que encara estàvem vivint.

De manera directa hi participen 25 professionals de diferents especialitats que en diferents moments tindran intervencions ja sigui en la sessió inicial d’inauguració, ponència temàtica motivadora, tallers patrocinats per diferents universitats o bé taules rodones d’especialitat amb què es clouran les Jornades. L´esdeveniment començarà a les 9,00h del dia esmentat amb l´acte d´inauguració per part del Delegat d´Educació de l´Excm. Ajuntament d’Algeciras, Javier Vázquez Hueso, El Director del Campus Bahia d’Algeciras dependent de la Universidad de Cádiz, Jesús Verdú Baeza i el Director del Col·legi Salesià Manuel Redondo. Posteriorment tindrà lloc una ponència inicial motivadora sota el títol:»Aprendizaje en el siglo XXI: posibilidades y retos para un mundo en transformación», que anirà a càrrec de Fernando Trujillo Sáez, Professor titular d’universitat al departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, que imparteix classes a la Facultat d’Educació, Economia i Tecnologia de Ceuta (U. de Granada).

Posteriorment es desenvoluparan una sèrie de tallers sota el patrocini de diferents universitats i centres universitaris col·laboradors com: Universidad de Cádiz, Universidad Loyola Andalucía, Escuela Universitaria EUSA, Universidad de Educación a Distancia (UNED), CEU San Pablo, EU Virgen de Europa, Centro Universitario CEADE – Centro Universitario San Isidoro. Aquests tallers estan relacionats amb la presa de decisions, afrontar les dificultats pròpies d’aquesta etapa d’estudis que tenen els alumnes, eines per organitzar el seu temps…

Durant el matí, els alumnes tindran un espai de temps per visitar una fira d’universitats organitzada a les instal·lacions del propi centre, on cadascuna presentarà els plans d’estudis de la seva oferta de graus.

El matí finalitzarà amb tres taules rodones, organitzades de manera conjunta amb l’Associació d’Antics alumnes del Col·legi, on professionals de l’àmbit tecnològic i enginyeria per una banda, professionals de l’àmbit de ciències de la salut per una altra i una tercera taula de professionals de l’àmbit d’humanitats i ciències socials, presentaran els diferents estudis realitzats, així com la carrera professional desenvolupada per cadascun. Un moment que segur es converteix en inspirador i atractiu per a alumnes que s’inicien en el món universitari.

Sens dubte unes Jornades d’orientació que s’han convertit, després de l’experiència de les edicions passades, en un element d’especial ajuda per a l’alumnat en la presa de decisions de cara a la seva etapa universitària que aviat comencen.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…