Salesians Elx se suma a l’energia verda

14 julio 2022

Salesians Comunicació

l

Cada cop més presències i entitats salesianes, incloses a la xarxa Don Bosco Green Alliance que lluita contra el canvi climàtic, fan nous passos en la potenciació d'energies alternatives.

En la proposta programàtica del Rector Major a la Congregació Salesiana després del Capítol General 28, al punt 8 titulat ‘Acompanyant els joves cap a un futur sostenible’, don Ángel Fernández Artime indica que la congregació accepta la petició feta al CG28 sobre les energies renovables de novembre del 2019 demanant que la Congregació assumeixi per a totes les inspectories del món el 100% d’energies renovables abans del 2032”.

En el text, el Rector Major reconeix que aquesta és una conversió cultural, no una moda. “El nostre compromís amb una ecologia humana integral neix de la convicció de fe que tot està relacionat, i que l’autèntica cura de la nostra pròpia vida i de les nostres relacions amb la natura és inseparable de la fraternitat, la justícia i la fidelitat als altres ”, afegeix.

Salesians Elx, com a mostra del canvi iniciat en moltes presències salesianes del món i de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, recentment s’ha sumat a l’estratègia d’independència energètica i a l’ús d’energies alternatives que, en les circumstàncies actuals, apareix com un element de primera necessitat, tant per a la disminució d’impacte mediambiental com per a l’estalvi energètic.

Aquesta iniciativa té una doble finalitat: d’una banda, suposa un estalvi important a la factura energètica, la qual cosa, atesa la situació geoestratègica mundial apareix de vital importància. De l’altra, s’insereix en els objectius de Desenvolupament Sostenible i en les prioritats de la congregació salesiana, que vol potenciar les energies alternatives, i arribar a implantar-la als centres distribuïts per tot el món al llarg d’aquesta dècada.

La presència salesiana ha col·locat 80 panells solars, un inversor que permet monitoritzar la producció dels panells i el consum de la xarxa i un mesurador d’energia, gràcies en part, a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Cal destacar que el col·legi està inclòs a la xarxa Don Bosco Green Alliance, que agrupa centres educatius salesians implicats en la lluita contra el canvi climàtic, i el desenvolupament sostenible.

CONEIX MÉS SOBRE LA DON BOSCO GREEN ALLIANCE

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…