Salesians Horta premiat en la 6a edició del concurs internacional Wisibilízalas per trencar estereotips de gènere

30 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Ho han aconseguit en la categoria Junior amb el projecte “Dones de la ciència”, en què també han estat premiats centres educatius d'Argentina, Equador, Paraguai i Veneçuela.

Salesians Horta està molt orgullós d’haver obtingut el 1r premi en la categoria júnior del concurs internacional Wisibilízalas, que té com a objectiu trencar estereotips de gènere.

La 6ena edició del concurs internacional Wisibilízalas ha premiat fins a nou centres educatius d’Argentina, Equador, Espanya, Paraguai i Veneçuela pels seus projectes per trencar estereotips de gènere a STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) en un acte presencial celebrat a Barcelona després de dos anys en format online.

Fundat el 2016 per Ana Freire, Directora de l’Àrea Acadèmica d’Operacions, Tecnologia i Ciència de la UPF Barcelona School of Management, l’edició d’enguany ha traspassat fronteres i ha aconseguit arribar a 14 països.

A més, ha comptat amb la participació de més de 700 estudiants i la creació de 682 pàgines web amb perfils de dones STEM. «L’objectiu d’aquest concurs no és guanyar sinó trencar estereotips de gènere», ha exposat Freire, que ha celebrat que ja hagin passat per les sis edicions més de 4.300 estudiants.

«Una persona no pot ser una cosa que no ha vist mai», ha reflexionat la fundadora del concurs, que ha recordat que part del problema de la poca presència de dones en carreres tècniques és que «a primària i secundària no es veuen referents femenins» . Amb l’objectiu de desfer aquesta xacra, Freire ha anunciat que les properes setmanes Wisibilízalas, en col·laboració amb Genially, publicarà un mapa de tots els perfils de dones treballats des de la creació del concurs. «Volem que hi hagi un lloc de referència comú per a totes les dones STEM, classificades per país i per edició», ha concretat la fundadora.

Wisibilízalas compta ja amb el suport d’empreses col·laboradores com CaixaBank TECHOracle AcademyNaeIberdrola o CASIO, entre d’altres, que fan possible el finançament dels premis als centres educatius. A més, per primera vegada aquest any també ha comptat amb la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). «La tecnologia necessita ser dissenyada en entorns diversos, ja que està demostrat que quan es dóna aquesta situació els resultats són molt més diversos i transparents», ha indicat Freire.

9 premis, 5 països guanyadors

L’edició 2022 de Wisibilízalas ha lliurat nou premis que han anat a cinc països diferents: Argentina, Equador, Espanya, Paraguai i Veneçuela. «Heu fet alguna cosa gran», ha dit als i les participants Patricia Heredia, enginyera de Telecomunicacions, fundadora de ValPat –una plataforma de formació en robòtica i tecnologia– i padrina del concurs d’aquest any. «Em fa molt feliç ser aquí per divulgar dones STEM amb noms i cognoms, reals», ha considerat.

La cerimònia de lliurament de premis ha comptat també amb la participació de Raquel Sánchez, Directora de NAE, i de Cristina FontanetMobility Project Manager a CaixaBank Tech, encarregades de fer entrega de les categories Júnior; d’Eloy Bernal, responsable de Màrqueting de la divisió educativa de CASIO, i d’Anna Moreu, EMEA Tech Consulting Resource Management Director de Oracle Academy, com a responsables de les categories Sénior.

Més enllà dels sis premis tradicionals de les categories Júnior i Sènior, aquest any s’han lliurat també tres noves distincions: el Premi Welcome to Wisibilízalas, a càrrec d’Heredia; i les Mencions d’Honor al Millor Disseny Web i a la Major Completitud de Perfils, lliurats per María José Pérez, Coordinadora General de la UPF-BSM.

Palmarès 6ª edició Wisibilízalas

Wisibilízalas Júnior

  1. «Dones de la ciència«
    Salesians d’Horta (Barcelona, España)
  2. «Leon Women Science«
    Colegio San Juan de la Cruz (León, España)
  3. «Mujeres en acción»
    Unidad Educativa El Ángel (Pampatar, Venezuela)

Wisibilízalas Sènior

  1. «Kuña Mbarete«
    Colegio Nacional Pablo Patricio Bogarín (Ñemby, Paraguay)
  2. «Carpeflix«
    IES Carpetania (Toledo, España)
  3. «Treasure Hunters«
    Colegio de la Vall (Barcelona, España)

Premi Welcome to Wisibilízalas

  1. «MetSTEM»
    Escuela Técnica de la Universidad de Mendoza – ETec (Godoy Cruz, Argentina)

Menció d’Honor al Millor Disseny Web

  1. «Amawta Warmi»
    Unidad Educativa Bilingüe Martim Cererê (Quito, Ecuador)

Menció d’Honor a la Major Completitud de Perfils

  1. «STEM Women»
    Colegio Santo Domingo en Güímar (Tenerife, España)

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La lámpara de gas

La lámpara de gas

Una nueva luz Nací en la fábrica “Gas e luce Torino”. Tanto yo, como cientos de hermanas mías, llevábamos impreso el sello del progreso. La intensa y brillante luz que brotaba de nuestras cabezas mejoraba el alumbrado de los hogares de la ciudad. Protegieron mi...