Salesians ‘troba el que uneix’ des del Projecte Líban

16 enero 2023

Salesians Comunicació

l

La Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora comparteix en un comunicat les novetats del Projecte Líban, amb el seu llançament oficial, i l'última hora sobre l'Emergència Ucraïna.

El matí del 15 de gener, festivitat del Beat Luis Variara (1875-1923), missioner salesià, la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora llançava mitjançant un comunicat adreçat a totes les presències el Projecte Líban, a més de rendir comptes sobre la situació de l’ajuda per a l’emergència a Ucraïna.

L’objectiu principal del projecte Líban és establir una relació directa per donar suport i afecte a les Comunitats Educativo-Pastorals presents al país dels cedres. La presència salesiana compta amb tres obres destinades a la missió salesiana: l’Escola Tècnica de El Fidar, la casa d’espiritualitat juvenil i colònies de El Houssoum, i l’escola de primària i secundària de Beirut. Molts dels infants i joves de les tres obres participen en les activitats que organitzen els salesians els divendres i els dissabtes durant l’any, i és un èxit l’escola d’estiu que durant els mesos de juliol i agost organitzen a la casa de El Houssoum. Vol ser un petit oasi enmig d’una situació difícil per a molts libanesos i refugiats iraquians i sirians desplaçats al país.

“La nostra Inspectoria, a través del Coordinador Inspectorial d’Animació Missionera i de l’ONGD Bosco Global, en diàleg constant amb l’Oficina de Planificació i Desenvolupament Inspectorial de l’Orient Mitjà (Inspectoria a la qual pertanyen les cases del Líban) ha elaborat un projecte de cooperació a tres anys (2023-2026) que ha estat aprovat pel Consell Inspectorial SMX el novembre del 2022 i acollit amb alegria per la Comunitat Salesiana del Líban el gener del 2023”, compartia José Luis Navarro Santotomás, Coordinador d’Animació Missionera, en aquest missatge en el desglossava algunes de les iniciatives posades en marxa.

ESCOLA D’ANIMACIÓ JUVENIL A EL HOUSSOUM (JBEIL):

Del 19 al 29 de juny de 2023 s’organitzarà un curs d’animadors de Temps Lliure a El Houssoum (Líban) per acollir un bon grup de joves animadors del Líban, Síria i l’Iraq. “Coordinats per Jordi García, professor de l’Escola d’Animació Juvenil Don Bosco de València, hem conformat un claustre internacional de professors de Temps Lliure que portaran a terme aquesta iniciativa. joves professors d’Aragó, Comunitat València i Andalusia, juntament amb joves professors de Temps Lliure d’Alep, Kafrum i Damasc (Síria), Jbeil i Beirut (Líban), i Mosul (Iraquians residents al Líban) estan preparant les assignatures que s’impartiran aquest estiu al curs. Tot això en anglès i àrab. El treball d’un curs conclourà amb el desenvolupament de la formació a terres libaneses, on es desplacen set joves de la part del claustre espanyol per tirar-ho endavant”, explicava.

VOLUNTARIAT INTERNACIONAL A EL HOUSSOUM (JBEIL):

L’ONGD Bosco Global ofereix com a experiència, dins de les múltiples opcions de Voluntariat Internacional, la possibilitat de participar en les activitats d’estiu que desenvolupen els salesians al Líban. La casa salesiana de El Houssoum es converteix en una escola d’estiu durant la setmana acollint tres activitats estivals durant tot el dia. Distribuïts en diferents franges horàries es desenvolupen oratoris d’estiu amb múltiples activitats diferents per a nens i nenes libanesos, iraquians i sirians.

“Amb el lema “Caminant amb noves mirades” l’ONGD ofereix aquesta possibilitat per a l’estiu de 2023. Participant prèviament a les dates formatives proposades, volem oferir una experiència missionera salesiana de primer ordre”, explicava tenint en compte els diferents requisits recollits a la web de l’ONGD.

COOPERACIÓ INTERNACIONAL:

“La nostra ONGD Bosco Global, en coordinació amb l’Oficina de Planificació i Desenvolupament Inspectorial de l’Orient Mitjà, ha establert alguns projectes de Cooperació Internacional per atendre necessitats materials que generin vies de desenvolupament per a la presència salesiana al Líban. Actualment són diverses les propostes a intervenir durant aquest any 2023”, explicava sobre les necessitats més urgents que se centraran en la cobertura de salaris i honoraris de docents de l’Escola Tècnica (Don Bosco Technique), les beques a estudiants més vulnerables (al voltant de 100), la cobertura d’activitats d’oratoris d’hivern i centres juvenils per a nens i nenes libanesos, iraquians i sirians, l’assistència d’emergència a les famílies més vulnerables (al voltant de 100) i el suport a un projecte de desenvolupament per dotar-lo sistema fotovoltaic per a l’edifici de l’oratori a El Houssoun.

CAMPANYA DE CONEIXEMENT, SENSIBILITZACIÓ I UNIÓ FRATERNA:

Per anar donant a conèixer el projecte i, sobretot donant a conèixer la Presència Salesiana al Líban, es va estrenar la web https://www.salesianos.edu/proyecto-libano/

“En ella transmetrem les notícies i informacions oportunes sobre la campanya de coneixement, sensibilització i unió fraterna que anirem desenvolupant. També publicarem algun material que puguem fer servir a casa nostra”, compartia destacant el cartell inicial que posa l’accent de forma visual en tot allò que uneix els dos països vinculats a través d’aquest projecte.

FONS PER A PROJECTES MISSIONERS

En el comunicat es va destacar que la tasca d’Animació Missionera i de Bosco Global, com és evident, no es pot limitar únicament a aquest Projecte Líban. “Són moltes i molt variades les necessitats de les inspectories salesianes que tenen necessitat de suport. Per això us demano que qualsevol iniciativa econòmica que tingueu amb caràcter missioner la poseu a disposició de l’Animació Missionera o de Bosco Global per poder fer front als múltiples projectes que portem entre mans”, recordant que actualment es tenen projectes iniciats de Cooperació Internacional a Burkina Faso, Bolívia, Camerun, Equador, Etiòpia, Ghana, Mali, Nigèria, R.D. del Congo, Senegal, Sudan i Togo; i des d’aquest curs, el Líban.

CAIXA 

  • Titular compte: Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora
  • IBAN: ES31 21002542610210059715
  • BIZUM: 04998
  • Concepte: Projectes Missioners SMX

EMERGÈNCIA UCRAÏNA

“Seguim tenint present a la nostra pregària i al nostre record el drama que suposa la guerra per a moltes persones al nostre món. Especialment dolorosa la situació patida a Ucraïna. Aprofito també aquesta ocasió per rendir comptes dels darrers fons recollits fins ara i el lloc on s’han destinat fa uns dies. El seguiment per part de la nostra inspectoria dels projectes en què col·laborem econòmicament ho està fent l’ONGD Bosco Global amb gran professionalitat i eficiència. Actualment 50.598,49€ per als dos projectes”, explicava.

  • Projecte 1: Suport per a l’educació a Odessa. Suport financer a l’escola Narnia de Odesa, per a llibres, internet, salaris de professors i reparació del refugi antibombes (35.000€).
  • Projecte 2: Ajuda humanitària per cobrir els costos de creació i manteniment del centre logístic a Lviv. Aquest projecte és part del projecte de resposta de preparació per a l’hivern de la família Salesiana que cobreix totes les necessitats bàsiques i urgents de les persones que són recolzades per diverses comunitats salesianes que operen a Ucraïna. Els salesians a Lviv des del començament de la guerra brinden ajuda a les persones necessitades, no només a les famílies locals i als desplaçats interns a Lviv, sinó també a altres parts de l’est d’Ucraïna per lliurar articles alimentaris i no alimentaris a les zones més afectades per la guerra (15.598,49€).

Un missatge que finalitzava agraint tota la col·laboració amb l’Animació Missionera i amb totes les missions salesianes amb què estem cooperant. «Espero que aquests comunicats ens ajudin a promoure a la nostra inspectoria el coneixement de totes les activitats missioneres que realitzem amb dedicació i donar cada vegada més força a l’esperit missioner propi de la nostra vocació», finalitzava.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…