«Seguim compromeses per un món més just i solidari»

6 noviembre 2023

Bosco Global

l

Aquest és el sentir majoritari del mig centenar de persones voluntàries de Bosco Global que han participat les últimes setmanes a les trobades territorials celebrades a València, Sevilla i Barcelona.

Entre tants conflictes mundials, guerres “més mediàtiques” i altres de gairebé “oblidades”, des de l’ONGD salesiana Bosco Global mantenen l’esperança i la il·lusió de construir un món més solidari. Tot gràcies al compromís de les seves persones voluntàries en delegacions i diferents comissions, sempre optimistes i treballant per aportar el seu gra de sorra per seguir construint un món millor. 

El reflex d’aquesta realitat ha estat l’energia positiva que s’ha projectat a les tres trobades territorials de Bosco Global que van tenir lloc a Sevilla (21 d’octubre) i a València i Barcelona (28 d’octubre), una energia que vol seguir inspirant i treballant per complir els somnis de les persones que més ho necessiten.

Les trobades van tenir com a objectiu principal retrobar-se, dialogar, conviure, reflexionar, divertir-se, i també treballar en propostes per al nou Pla Estratègic que l’ONGD està elaborant de manera participativa. En aquesta línia, van sortir grans iniciatives a partir de les dinàmiques lúdiques que es van dur a terme.

La trobada de Delegacions locals i Voluntariat a Sevilla es va celebrar a la casa salesiana de Triana, i van participar-hi persones de Badajoz, Cádiz, Córdoba, La Orotava (Canàries) i Sevilla.

D’altra banda, a Barcelona va ser l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) la que va acollir la trobada, que va tenir voluntariat procedent de Sabadell, Terrassa, Ciutadella de Menorca, Saragossa, Osca, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i també amb la presència de Lorenzo Campillo i Bernarda García, actualment ubicats a Catalunya, però durant més de 40 anys missioners/es a la zona d’Àfrica Occidental Francófona (AFO).

A El Campello, (Alacant) es va comptar amb la presència de voluntariat procedent d’Alacant; Alcoi, València i Cehegín (Múrcia). Recolzat amb el finançament de la Generalitat Valenciana.

«Ha estat un plaer l’acollida que hem tingut per part de les cases on s’han fet les trobades, que ens recorda que la nostra missió no té sentit si no es duu a terme en tots els ambients i presències salesianes on treballem al territori», explicava Eva Caballero, Coordinadora de Voluntariat de Bosco Global.

Per concloure, la Coordinadora va agrair a totes les persones voluntàries que han participat en aquestes trobades la seva assistència, el seu compromís diari, i la seva contribució a la missió de Bosco Global a cada racó de la Inspectoria, i també va donar les gràcies a l’equip tècnic que ha donat suport a la logística i a les dinàmiques de treball per poder millorar i dissenyar les accions futures.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

Aprendiendo a vivirBlogs
No sin mi móvil

No sin mi móvil

Estoy seguro de que más de una vez te has echado la mano al bolsillo o al bolso nada más cerrar la puerta de casa pensando que te habías dejado las llaves o la cartera. Y estoy más que seguro de que alguna vez has tenido la misma sensación con el teléfono móvil,...