Temps interior proposa el comentari de l´evangeli per a cada dia de l´estiu salesià

30 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Té en compte els contextos històrics, socials, culturals en què se situa cada text de l'evangeli. Ja en el seu temps així ho feia Don Bosco quan explicava textos de la Bíblia als seus nois… Això suposava una novetat excepcional.

La inspectoria Maria Auxiliadora proposa un comentari de l´evangeli de cada dia gràcies a Temps Interior. Aquesta iniciativa que va néixer fa 20 anys com un ajut per al professorat el de la mà de José J. Gómez Palacios té un valor afegit per la seva aportació de dades, no només espirituals sinó també històriques, arqueològiques, socioculturals que són el context de cada passatge de l´evangeli.

Don Bosco ja va tenir la intuïció de situar el text bíblic en els contextos històrics, geogràfics, socioculturals… la seva font principal d’informació van ser els textos de Flavio Josefo, historiador contemporani de Jesús de Natzaret. D’aquesta manera, Don Bosco aconseguia que molts sacerdots anessin a escoltar els comentaris que ell preparava per als seus joves.

La reflexió diària al passatge de l’evangeli conclou amb diverses línies de reflexió adreçades als educadors cristians. Intenta aprofundir en aquells elements de l’evangeli que l’educador cristià ha de tenir en compte per a la vida personal i per a la missió educadora” indica l’autor, José J. Gómez Palacios.

Jose J. Gómez Palacios, salesià de la casa de Borriana, és autor també de ‘El comentario bíblico de 2019’ o ‘Las cosas de Don Bosco’, llibre que s’ha traduït a l’italià, eslovè, croat, a més de l’edició Colòmbia i és membre del consell de redacció de Misión Joven.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
Los Salesianos Cooperadores de la Región Ibérica peregrinan a la tierra de San Francisco de Sales

Los Salesianos Cooperadores de la Región Ibérica peregrinan a la tierra de San Francisco de Sales

Un grupo de SSCC de la Región Ibérica, acompañados de José Antonio Hernández (SDB) y Mari Carmen San Miguel (FMA), además de algún otro miembro de la Familia Salesiana (Damas Salesianas y Antiguos Alumnos), ha recorrido del 1 al 6 de agosto los lugares de San...