Temps interior proposa el comentari de l´evangeli per a cada dia de l´estiu salesià

30 junio 2022

Salesians Comunicació

l

Té en compte els contextos històrics, socials, culturals en què se situa cada text de l'evangeli. Ja en el seu temps així ho feia Don Bosco quan explicava textos de la Bíblia als seus nois… Això suposava una novetat excepcional.

La inspectoria Maria Auxiliadora proposa un comentari de l´evangeli de cada dia gràcies a Temps Interior. Aquesta iniciativa que va néixer fa 20 anys com un ajut per al professorat el de la mà de José J. Gómez Palacios té un valor afegit per la seva aportació de dades, no només espirituals sinó també històriques, arqueològiques, socioculturals que són el context de cada passatge de l´evangeli.

Don Bosco ja va tenir la intuïció de situar el text bíblic en els contextos històrics, geogràfics, socioculturals… la seva font principal d’informació van ser els textos de Flavio Josefo, historiador contemporani de Jesús de Natzaret. D’aquesta manera, Don Bosco aconseguia que molts sacerdots anessin a escoltar els comentaris que ell preparava per als seus joves.

La reflexió diària al passatge de l’evangeli conclou amb diverses línies de reflexió adreçades als educadors cristians. Intenta aprofundir en aquells elements de l’evangeli que l’educador cristià ha de tenir en compte per a la vida personal i per a la missió educadora” indica l’autor, José J. Gómez Palacios.

Jose J. Gómez Palacios, salesià de la casa de Borriana, és autor també de ‘El comentario bíblico de 2019’ o ‘Las cosas de Don Bosco’, llibre que s’ha traduït a l’italià, eslovè, croat, a més de l’edició Colòmbia i és membre del consell de redacció de Misión Joven.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.