Tot a punt per a la celebració de la Festa de la Comunitat Inspectorial SMX 2023

10 febrero 2023

Salesianos Comunicación

l

La casa salesiana de Barcelona Martí-Codolar obrirà les portes el proper 18 de febrer per homenatjar els salesians que compleixen 25, 50 i 75 anys d'ordenació sacerdotal o professió religiosa d'una vintena de germans al costat de les cases de València Sant Antoni Abat, Las Palmas i La Orotava.

El proper 18 de febrer arriba una de les dates més especials del calendari: la celebració de la Festa de la Comunitat Inspectorial de Salesians Maria Auxiliadora.

Aquesta novena edició, després de les celebrades a València-Sant Antoni Abat, Utrera, Villena, Barcelona-Horta, Sevilla-Trinidad i Málaga (per partida doble), es desenvoluparà a Barcelona Martí-Codolar per reunir els assistents al voltant de la figura de l’Inspector, en aquest cas agraint el servei realitzat per Ángel Asurmendi des de maig de 2018.

La jornada arrencarà a les 10:00 amb l’acollida i l’esmorzar compartit. Posteriorment tindrà lloc l’acte commemoratiu per als germans i les cases que celebren aniversaris. Aquesta cita servirà per homenatjar una vintena de salesians que compleixen 25, 50 i 75 anys d’ordenació sacerdotal o professió religiosa i les cases de València San Antonio Abat, La Orotava i Las Palmas que celebren els seus aniversaris.

A partir de les 12 h tindrà lloc l´eucaristia d´acció de gràcies per concloure posteriorment amb el dinar fraternal.

Barcelona acollirà aquesta cita amb el record de Don Bosco present

Sant Joan Bosco, fundador de la Societat Salesiana, va visitar Barcelona del 8 d’abril al 5 de maig de 1886 convidat per un grup de burgesos amb àmplia sensibilitat social, encapçalats per la senyora Dorotea de Chopitea, vídua del senyor Serra, ric industrial i banquer de l’època.

El dia 3 de maig de 1886 la família Martí-Codolar, amiga de donya Dorotea de Chopitea, va convidar Don Bosco, amb els seus acompanyants —els salesians Carlos Viglietti i Miguel Rua— i els joves dels Tallers Salesians de Sarrià, a passar-hi el dia.

Després del dinar, van baixar al jardí on Don Joaquín Pascual, nebot de Don Luis Martí-Codolar, els va fer la famosa fotografia de record que és present a totes les cases salesianes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…