Tres joves inicien el noviciat i un celebra la seva Primera Professió com a salesià de Don Bosco

13 septiembre 2023

Salesianos Comunicación

l

El 6 de setembre El Colle Don Bosco acollia l'inici del noviciat. El Prat dels Somnis ha estat un lloc significatiu per a aquest moment. Les primeres professions tenien lloc, el 8 del mateix mes, en la Basílica Sant Joan Bosco de «El Colle».

Tres joves, Andrés Flores de Salesians Santiago el Mayor, Daniel Martín i Miguel Linde de Salesians Maria Auxiliadora han començat el seu noviciat en El Colle Don Bosco, units a tot el grup de novicis en aquest noviciat internacional, en total 14.

Aquest serà un any intens de formació i discerniment abans de la seva primera professió religiosa. Per a aquests joves espanyols aquest pas significa «Començar un camí, un projecte de Déu a l’estil de Don Bosco per a anunciar l’Evangeli als joves… i és fer un pas endavant en les seves vides com a cristians sent fidels a la voluntat que Déu vol sobre ells».

PRIMERA PROFESSIÓ

Dos dies més tard, feien la seva primera professió com a Salesians de Don Bosco (SDB) onze joves, entre els quals es trobava Daniel Ballarín, natural de Pamplona i pertanyent a la inspectoria de Salesians Santiago el Mayor.

La celebració va tenir lloc en la basílica de Sant Joan Bosco del Colle Don Bosco. Va estar presidida pel Vicari general, don Stefano Matoglio. Van concelebrar tots els inspectors dels llocs d’origen d’aquests onze nous salesians.

Fernando García, inspector de Salesians SSM va acompanyar Daniel en aquest important pas. «Avui Daniel ha fet la seva primera professió com a salesià. Una alegria compartir aquest moment i comprovar que darrere del misteri d’una crida continua havent-hi la generositat d’una resposta», expressava l’inspector salesià en el seu compte de Facebook.

Juan Carlos Pérez Godoy, conseller mundial per a la Regió Mediterrània també va participar de la celebració. Al costat de Daniel Ballarín també estaven els seus familiars i alguns salesians que li han acompanyat en el seu camí fins aquí.

 

«SER FIDEL A LA CRIDA»

Quan José Carlos Sobejano, coordinador de l’Animació Vocacional de Salesians SSM, li preguntava què li tocava fer a partir d’ara en el seu camí com a salesià, Daniel ha estat clar: «A partir d’ara em toca ser fidel a la crida rebuda per Déu i caminar al costat dels meus germans salesians i als joves que Déu em posi en la meva vida».

Per al nou salesià, la professió religiosa és respondre a la crida que Jesús li demana «ser tot seu i seguir-ho d’una manera radical. Respondre al seu amor». El noviciat ha estat un any intens i bonic en el qual ha pogut conèixer-se més profundament i madurar tant humana com espiritualment per a poder respondre a la crida del Senyor en el carisma salesià.

A partir d’ara segueix el seu camí formatiu i vocacional. Següent parada en Sant Tarsici a Roma per a completar el seu postnoviciat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…