Trobada dels Prenovicis d’Europa

17 agosto 2022

ANS - Castelnuovo Don Bosco

l

Del 4 al 30 de juliol, al Colle Don Bosco (Itàlia), ha tingut lloc el curs d'italià per als prenovicis d'Europa que es preparen per començar al setembre el noviciat.

Aquest any seran 16 els novicis que faran el noviciat a Itàlia: set italians, set croats, un d’Egipte i un d’Espanya, Daniel Ballarín de Pamplona. Els prenovicis dels altres prenoviciats d’Europa: vuit de Kopiec (Polònia) i tres de Poprad (Eslovàquia) es van unir de l’1 al 16 d’agost per fer l’experiència anomenada PreColle, acompanyats per un equip de salesians coordinats pel Sector de Formació, entre els quals hi ha el salesià espanyol, Paco Santos.

Aquest any va estar present el conseller per a la Regió Mediterrània, Juan Carlos Pérez Godoy que ha col·laborat en l’animació de la trobada. També es va fer present el Rector Major en un dia de visita al Colle Don Bosco i va tenir l’oportunitat de tenir una trobada paterna amb tots els prenovicis.

L’experiència pretén crear un vincle d’unió entre els joves salesians d’Europa que durant el procés de formació tindran diferents trobades, i presenta la història vocacional de Don Bosco, a través de la visita als llocs salesians del Piemont creant un ambient d’estudi, de reflexió i de compartir al voltant de les etapes formatives de la vida de Don Bosco i la seva opció vocacional.

Els joves prenovicis tenen l’oportunitat de confrontar les pròpies experiències vocacionals amb l’experiència de Don Bosco. Els moments per compartir, pregar, fer esport, visites i passejades, així com les celebracions donen al “PreColle” un valor formatiu molt apreciat tant pels participants com pels formadors que veuen com es prepara el grup de forma adequada per començar la important etapa del Noviciat.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilesssm
Jornada de “Peso por kilos” para iniciar la Campaña “Operación Quilo” en Ourense

Jornada de “Peso por kilos” para iniciar la Campaña “Operación Quilo” en Ourense

Bajo el lema “Abrimos Caminos, hacemos Navidad” vuelve la campaña tradicionalmente organizada por AMENCER y lo hace con la jornada de “Peso por kilos” en el que las personas invitadas donan a esta “Operación Quilo” tantos kilos de comida como sea su peso. Para el...

ActualidadEscuelassmx
82 proyectos de centros educativos se presentan a la 36 edición del Premio Nacional Don Bosco a la innovación y la investigación juvenil

82 proyectos de centros educativos se presentan a la 36 edición del Premio Nacional Don Bosco a la innovación y la investigación juvenil

La fase final tendrá lugar en Zaragoza en marzo de 2023 y contará con una selección entre los 116 jóvenes presentados, tutorizados por 43 docentes, que proceden de 9 comunidades autónomas y 29 centros educativos.